Nogomet

Boro Primorac nakon poraza u finalu: 'Hajduku je mjesto u Europi i želim da uvijek bude tu'

Krešimir Milić • utorak, 25.04.2023.
Boro Primorac nakon poraza u finalu: 'Hajduku je mjesto u Europi i želim da uvijek bude tu'
Foto: Krešimir Milić

Voditelj Hajdukove škole prokomentirao je utakmicu finala. Zbog poraza nije nikome drago, ali ponosan je na mladiće i čestitao im je na svemu što su napravili ove sezone u Europi…

Nije bilo lako hajdukovcima nakon teškog poraza od AZ Alkmaara u finalu Lige prvaka mladih. Slavili su mladi Nizozemci s 5:0, a novinarima se nakon utakmice obratio i voditelj Hajdukove „Akademije Luka Kaliterna“ Boro Primorac.

Igraj na Gorica - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Čestitao sam pobjednicima, zaslužili su osvojiti ovo natjecanje, nema uopće sumnje. Cijelu utakmicu su imali bolju energiju od nas, bili su bolji. Mi smo očekivali da ćemo ipak dati više, ali oni su bili bolji već u prvom poluvremenu. Prvi su bili na lopti, a onda smo im dali i penal u zadnjim minutama prvog poluvremena“, rekao je Primorac.

Želja je da Hajduk uvijek bude u Europu.

„Očekivao sam da će nam možda taj penal pomoći da budemo bolji u drugom poluvremenu, ali nije. Čestitam svojim igračima na svemu što su napravili. Želim da Hajduk uvijek bude u Europi. Već se sada treba okrenuti tome da budemo prvi, da ne izgubimo mjesto u Ligi prvaka. Hajduku je mjesto u Europi. Kada vidim navijače koji su fantastični treba svu energiju i znanje uložiti u to da Hajduk bude u Europi, pa da drugi put možda pobijedimo u finalu.“

Nije bilo lako nakon poraza.

„Jesam, razočaran sam. Uvijek sam takav kada se izgubi, ali čestitao sam dečkima. Počeli su plakati, kao i ja.“

Nakon četvrtfinala i polufinala je Primorac plakao od sreće, poslije finala od tuge.

„Što ću, ponosan sam na njih. Još plaču, treba ih dignuti da budu dobri u subotu na sljedećoj utakmici.“

Bijeli su bili i osjetno mlađi od Nizozemaca.

„Oni imaju tri igrača 2003. godišta, mi par igrača 2006. godišta. To je razlika, ali to nije opravdanje. Ponosan sam na sve što smo napravili, čestitam Marijanu Budimiru i njegovom stožeru, svim trenerima koji su radili u Akademiji s ovim dečkima, igračima. Publika je to shvatila, podržavala ih je i nakon utakmice. Dečki su se borili, dali su sve do sebe. Nemojte zaboraviti da je AZ dobio Barcelonu 3:0, Reala 4:0“, zaključio je Primorac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!