Košarka

Markkanen na odsluženju vojnog roka saznao da je odnio titulu igrača koji je najviše napredovao

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 25.04.2023.
Markkanen na odsluženju vojnog roka saznao da je odnio titulu igrača koji je najviše napredovao
Foto: EPA

Iza Laurija Markkanena je sjajna sezona, a potvrdu toga dobio je osvajanjem titule u izboru za igrača koji je najviše napredovao ove sezone...

Finski košarkaš Lauri Markkanen (Utah Jazz) proglašen je igračem koji je najviše napredovao tijekom ove sezone u NBA.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Markkanen, koji je ove sezone zaradio i svoj prvi All Star poziv, povećao je svoj prosjek za gotovo 11 koševa po utakmici. On je tako ove sezone ostvario prosjek od 25.6 poena, 8.6 skokova, 1.9 asistencija i 9.0 pokušaja slobodnih bacanja.

Markkanen je u finalu pobijedio Shaija Gilgeous-Alexandera iz Oklahoma Cityja i Jalena Brunsona iz New Yorka. Markkanen je dobio 69 od 100 glasova, Gilgeous-Alexander je dobio 24 glasa, a Brunson je dobio četiri glasa.

On je sedmi međunarodni igrač koji je osvojio nagradu za najboljeg igrača, pridruživši se Pascalu Siakamu, Giannisu Antetokounmpu, Goranu Dragiću, Borisu Diawu, Hedu Turkogluu i Gheorgheu Muresanu.

"Osjećaj je nevjerojatan. Velika je privilegija biti na ovoj poziciji", rekao je Markkanen za televiziju TNT iz Helsinkija, gdje trenutno služi vojni rok koji je obvezan za sve Fince prije nego što navrše 30 godina.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!