Rukomet

Perkovac: 'Kvaliteta koju imamo mora doći do izražaja da dobijemo utakmicu'

Petar Jenjić • utorak, 25.04.2023.
Perkovac: 'Kvaliteta koju imamo mora doći do izražaja da dobijemo utakmicu'

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac najavio je gostovanje kod Grčke, trenutno vodeće momčadi skupine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo...

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom kvalifikacijska je utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo, a u srijedu gostuje kod Grčke.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Goran Perkovac najavio je sutrašnji dvoboj s momčadi koja je na prvom mjestu skupine sa šest bodova.

"Hrvatska je spremna i prije ovog treninga, koncentracija mora biti na visini. Moramo dobiti Grčku, a onda idemo kao prvi ili drugi iz naše grupe. Znamo da je Grčka, posebno na domaćem terenu, agresivna i igra na granici provokacije. Nećemo se dati pod pritisak, probat ćemo kontrolirati utakmicu od početka. Želimo kvalitetu staviti u prvi plan i dominirati, želimo ih u obrani dovesti u situaciju da griješe i lakim golovima iz kontre pokušamo završiti."

Pobjedom protiv Grčke može riješiti sve dvojbe oko plasmana na Euro.

"Momci su motivirani, dobro su raspoloženi, vjerojatno malo umorni, ali umor je najviše u glavi. Morat ćemo na to malo zaboraviti i pokušati u ove dvije utakmice dati sve od sebe. Kasnije ćemo razmišljati o odmoru. Nismo mi jedini koji nismo kompletni, na to se ne treba obazirati. Ovi koji su tu dat će maksimum i mislim da će to biti dovoljno."

"Nema prostora za kalkulacije, Hrvatska je Hrvatska. Kvaliteta koju imamo mora doći do izražaja da dobijemo utakmicu pa ćemo onda lakše i s Belgijom", zaključio je izbornik.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!