Vodeni sportovi

Jug AO u važnoj utakmici za prolazak skupine dočekuje jaki Novi Beograd

Petar Jenjić • utorak, 25.04.2023.
Jug AO u važnoj utakmici za prolazak skupine dočekuje jaki Novi Beograd
Foto: Baldo Marunčić/HINA

Pred vaterpolistima Juga AO važna je utakmica u Ligi prvaka. U Gruž stiže jedna od najboljih momčadi Europe, Novi Beograd, koju su Dubrovčani porazili u polufinalu Regionalne lige...

Bliži se kraj sezone na svim frontovima, pa tako i skupina Lige prvaka dolazi svome kraju. Tri dana nakon poraza od splitskog Jadrana u finalu hrvatskog prvenstva, vaterpolisti Juga AO imat će novi europski izazov protiv dobrog, starog poznanika s kojima se susreo više puta ove sezone.

Igraj na Jug - Novi Beograd na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Dubrovnik stiže europski doprvak, srpski Novi Beograd, koji je već ranije, uz talijansku Bresciju i mađarski Ferencvaroš, osigurao plasman na završni turnir Final 8. Četvrto mjesto skupine B još uvijek ostaje otvoreno, a u najboljoj je poziciji momčad koju vodi Vjekoslav Kobešćak.

Tu su još u borbi berlinski Spandau 04 koji igra izvrsnu sezonu, a za Jugom zaostaje četiri boda. Danas će biti domaćin OSC-u i tu se očekuje njihova pobjeda, zato slavlje hrvatske momčadi danas može biti od krucijalne važnosti za plasman u sljedeću fazu.

Plasman među osam najboljih Jug je mogao praktički osigurati i ranije, međutim, izgubio je u gostima kod španjolskog Sabadella, koji ima 10 bodova, a ranije na domaćem bazenu protiv već spomenutog Spandaua. U posljednjoj europskoj utakmici Jugaši su remizirali s Ferencvarošom 11:11 u Gružu.

Iako je Novi Beograd jedna od najboljih momčadi Europe u ovom trenutku, Jug zna kako igrati protiv njih. Ove su sezone igrali tri puta, jednom su remizirali, jednom izgubili s 13:10, a treći, posljednji put porazili su srpsku ekipu u borbi za finale Regionalne lige. Svaka od tih utakmica bila je jako izjednačena i o ishodu su odlučivale pojedine lopte.

Beograđani u današnji susret ulaze potpuno spremni, dominirajući srpskim prvenstvom. Porazili su lakoćom Vojvodinu u četvrtfinalu s ukupnih 37 razlike, a prije tri dana svladali su Partizan u prvoj utakmici polufinala 15:11. U kadru momčadi zbog suspenzije nema Dušana Mandića.

Ono što je potrebno nadodati po pitanju Juga jest da ga nakon ove utakmice čekaju dva teška gostovanja, kod Marseillea i Brescije.

Što su rekli

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga: "Mislim da nam je nužna jedna pobjeda za potvrdu plasmana na Final 8, po nekim računicama. Propustili smo neke svoje šanse protvi Sabadelle i Spandua ranije i sada smo tu gdje jesmo. Fokus nam je i dalje na Prvenstvu Hrvatske, ali nikako ne znači da ne želimo i nemamo šanse za odlazak na završni turnir. Novi Beograd je jaka ekipa, čak i kad joj ne igra Mandić. Oni su bolji od nas, realno, ali mi ćemo napasti. Na kraju krajeva, dobro smo izgledali u međusobnim utakmicama ove sezone."

Živko Gocić, trener Novog Beograda: Ova će utakmica za obje ekipe imati veliko značenje i zato itekako želimo danas pobijediti. Idemo u Dubrovnik po pobjedu, ali uz svo poštovanje prema Jugu koja ove sezone ima vrhunske rezultate. Činjenica je da igrate protiv Juga u Dubrovniku. To samo po sebi kaže koliko nas težak posao čeka."

Mjesto, vrijeme

Bazen u Gružu, Dubrovnik, 19:00

Nedostaju

Jug AO: (-)

Novi Beograd: Dušan Mandić (suspenzija)

Posljednji susret

Nezaboravna završnica Regionalne lige u Beogradu donijela je pobjedu Juga nakon boljeg izvođenja peteraca. Nakon 32 minute igre bilo je 11:11, a na kraju 15:13. Dubrovčani su nakon toga u finalu svladali splitski Jadran.

Prognoza

Bez obzira na to što je Novi Beograd sjajan ove sezone u svim natjecanjima, Jugaši očito imaju dobro prokušan recept za njegovu igru. Ipak, s obzirom na to da je Jugu sada nešto važnija završnica Prvenstva Hrvatske, prognozirat ćemo danas pobjedu gostiju.

FOTO: HINA/ Baldo MARUNČIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!