Košarka

Cibonu čeka dvoboj s Furnirom: 'Mlada i poletna momčad, sigurno će biti dobra atmosfera'

Sportnet • utorak, 25.04.2023.
Cibonu čeka dvoboj s Furnirom: 'Mlada i poletna momčad, sigurno će biti dobra atmosfera'
Foto: FaH

U 8. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige imat ćemo zagrebački dvoboj u Sportskoj dvorani Dubrava...

Domaćem Furniru u goste dolazi Cibona, a to bi trebalo značiti da će na tribinama biti više gledatelja, nego na nekim drugim utakmicama Dubravaša. Bit će ovo četvrti međusobni ogled izabranika Jeronima Šarina i Josipa Sesara tijekom ove sezone, a Vukovi su svakako favoriti i zbog činjenice da su sva tri prethodna riješili u svoju korist, kao i zbog činjenice da su vodeća momčad na ljestvici.

Igraj na Furnir - Cibona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Imaju Cibosi učinak 24-5 i bod više od najbližih pratitelja Splita i Zadra koji čekaju neki kiks prvaka da bi se taj poredak eventualno promijenio. Još su tri kola ostala do kraja i Cibona svakako želi sačuvati stečenu prednost.

S Furnirom se u doigravanju prvi puta sastala prije nešto manje od mjesec dana kada je u Draženovu domu bilo tijesnih 88:86, pa je i to upozorenje Kapusti i suigračima da i najmanje opuštanje može biti kažnjeno. Itekako je neizvjesno bilo i u prosincu prošle godine kada se igralo u osnovnom dijelu prvenstva,a odlučivale su nijanse u Dubravi, o čemu najbolje svjedoči i rezultat 75:76.

Furniru je u završnici play-offa najvažnije izboriti plasman ispred Šibenke i završiti na petom mjestu, a ukoliko im se opet pruži prava prilika da nekoga od favorita iznenade – sigurno će se maksimalno potruditi da je iskoriste. Utakmica će biti odigrana u srijedu, 26. travnja, s početkom u 20 sati.

"Oni su mlada i poletna momčad s puno trčanja, odlično vođena s klupe od kolege Šarina, tako da zaslužuju sve dobro što im se dogodilo ove sezone. Igraju brzo i atraktivno s puno šuteva, dok u obrani dosta mijenjaju ritam utakmice. Sigurno će biti dobra atmosfera, uvijek je tako kada Cibona dolazi u Dubravu. Vjerujem da će doći i dosta naših navijača koje ovim putem i pozivam da nam daju podršku. Imamo nekih sitnih problema s ozjedama, ali se nadam da će se svi oni koji imaju nekih problema oporaviti do početka susreta. Najveći upitnik stoji iznad Smajlagića koji je propustio prošlu utakmicu s Cedevitom. No, svi koji budu spremni i zaigraju, svakako će dati sve od sebe da bismo pobijedili", rekao je trener Cibone Josip Sesar.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv momčadi koja je pokazala da se može nositi sa svima iz gornjeg doma ljestvice. Iako su prilično mladi, jako su dobro posloženi i mislim da je tu trener Šarin odradio odličan posao. Protivnika moramo shvatiti maksimalno ozbiljno i od prve minute moramo nametnuti svoj ritam da bismo odnijeli bodove iz Dubrave. Cilj nam je zadržati prvo mjesto i motiva nam sigurno neće nedostajati", poručio je prvotimac Sven Smajlagić.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Premijer liga

1Zadar 292+515
2Split 274+463
3Cibona 229+148
4Cedevita Junior 2011+213
5Dinamo Zagreb 1813+187
6Zabok 1615+29
7Dubrovnik 1417-50
8Šibenka 1219-63
9Dubrava 1219-122
10Alkar 922-140
11DepoLink Škrljevo 625-345
12Bosco 130-835

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!