Ostali sportovi

Osijek ulazi u stolnotenisku povijest

Sportnet • utorak, 25.04.2023.
Osijek ulazi u stolnotenisku povijest

Od srijede do nedjelje, od 26. do 30. travnja, Osijek će biti domaćin turnira Europe Youth Series Croatia Open...

Riječ je o novoj seriji turnira za mlade, pokretač svega je Europska stolnoteniska federacija (ETTU), a organizatori su Hrvatski stolnoteniski savez i STK Vodovod. Tako će Osijek ući u povijest kao prvi grad u kojem je pokrenuta ovakva serija turnira za mlade.

Turnir, koji se igra u dvorani Gradski vrt, će započeti prvim kolom grupne faze u natjecanjima mješovitih ekipa u kategorijama do 13 i do 15 godina. Grupna faza za dječake i djevojčice do 15 godina pojedinačno na rasporedu je u petak, a parovi počinju ubrzo nakon toga.

Na turniru će se natjecati igrači iz Azerbajdžana, Hrvatske, Češke, Belgije, Cipra, Njemačke, Gruzije, Grčke, Crne Gore, Portugala, Slovenije i Mađarske. U pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina nastupit će 53 dječaka i 42 djevojčice. U pojedinačnoj konkurenciji do 13 godina nastupit će 29 dječaka i 21 djevojčica.

Hrvatske boje u konkurenciji do 15 godina branit će 16 dječaka i 17 djevojčica, dok će u kategoriji do 13 godina nastupiti osam dječaka i isto toliko djevojčica.

U ovoj kalendarskoj godini igrat će se ukupno pet turnira Europe Youth Series, a gradovi domaćini, osim Osijeka, bit će Podgorica (Crna Gora), Plzen (Češka), Loutraki (Grčka), Nevesehir (Turska). 505924

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!