Tenis

Marčinko krenula pobjedom u Osijeku: 'Najvažnija je dobra igra, a onda će i rezultati doći'

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.04.2023.
Marčinko krenula pobjedom u Osijeku: 'Najvažnija je dobra igra, a onda će i rezultati doći'
Foto: FaH

Susretima prvog kola počeo je ITF turnir u Osijeku na kojem nastupa i niz hrvatskih tenisačica. Prve dvije nositeljice, Antonia Ružić i Petra Marčinko, prošle su dalje...

Petra Marčinko imala je najlakši posao. Njena protivnica bila je Kineskinja Zongyu Li, inače 450. igračica svijeta koja je početkom mjeseca igrala polufinale ITF turnira u Jakarti, ali Petra joj je prepustila svega tri gema.

Igraj na mečeve turnira u Osijeku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom kolu igrat će protiv bolje iz meča između Mie Ristić i Antonije Schmidt.

"Drago mi je da nastavljam na turniru u Hrvatskoj i da imamo toliko domaćih turnira na kojima možemo igrati. Dobro sam odigrala, bio je solidan meč, nije bilo puno padova i zadovoljna sam. Što se tiče rezultata, svejedno mi je, samo da odigram dobro, to je trenutno najvažnije, a onda će i rezultati doći", rekla je Marčinko nakon meča.

U dva seta slavila je i Antonia Ružić koja je igrala protiv Čehinje Julie Struplove. Odličan prvi set u kojem nije izgubila niti gem te ravnopravniji drugi, ali na kraju ipak pobjeda hrvatske tenisačice.

Antonia već zna protivnicu u drugom kolu, igrat će protiv Rumunjke Ance Alexije Todoni koja je prošla predajom sunarodnjakinje Irine Fetecau kod 6:0, 4:0.

Prolaz nije uspjela izboriti Lucija Ćirić-Bagarić koja je poražena od Ukrajinke Anastasije Soboljeve. Ćirić-Bagarić je dobro krenula, uzela prvi set, ali nakon toga je pala i upisala 3:6, 6:2, 6:2 poraz.

ITF Osijek, prvo kolo:
Petra Marčinko (Hrvatska, 2) - Zongyu Li (Kina) 6:2, 6:1
Antonia Ružić (Hrvatska, 1) - Julie Struplova (Češka) 6:0, 7:5
Anastasija Soboljeva (Ukrajina) - Lucija Ćirić-Bagarić (Hrvatska) 3:6, 6:2, 6:2

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!