Košarka

Utakmica istine za Real Madrid, Partizan ima priliku zakoračiti na Final Four

Branimir Korać • četvrtak, 27.04.2023.
Utakmica istine za Real Madrid, Partizan ima priliku zakoračiti na Final Four
Foto: EPA

Danas kreću druge utakmice doigravanja u Euroligi, a Real Madrid u svojoj dvorani nema pravo na novi kiks i mora slaviti protiv Partizana. Beograđani imaju break, slavili su u prvoj utakmici i novom pobjedom mogu se posve približiti Final Fouru...

Partizan je napravio veliki posao u prvoj utakmici četvrtfinala Eurolige protiv Real Madrida. U gostima u Madridu slavio je 89:87 i tako poveo u seriji, a ono što je najbitnije napravio je break koji Real neće lako dostići u paklenoj atmosferi u Beogradu.

Igraj na Real Madrid - Partizan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred Real Madridom je druga utakmica u kojoj mora doći do pobjede, poraz bi ga doveo pred izlazna vrata iz doigravanja, a Partizan bi slavljem u ovoj utakmici napravio ogroman korak prema polufinalu.

Partizan je vrlo neugodna momčad koja je napadački sposobna napuniti koš bilo koga, ima niz napadački vrlo talentirane igrače i Real je to shvatio i u prošlim utakmicama. U Beogradu je Partizan slavio u regularnom dijelu sezone sa 104:90 i iz Madrida su upozoravali prije prve četvrtfinalne utakmice kako će obrana biti ključ i da moraju Partizan svesti na što manji broj poena.

Prva utakmica u doigravanju nerijetko zna biti ta u kojoj se događaju iznenađenja. Tako je i Partizan slavio u Madridu. Želja je bila ostati što duže u rezultatskom egalu, uvesti Real Madrid u neizvjesnu završnicu i tu tražiti svoju priliku. U tome je i uspio, a teškom tricom Kevina Puntera u zadnjoj sekundi stigao je do pobjede.

Glupo je govoriti da će Real u drugoj utakmici biti oprezniji, Madriđani su dobro proučili Partizan i prije prvog susreta, znali su što ih čeka, na ovoj razini nema protivnika protiv kojeg možeš ući laganije i opuštenije, a da završiš utakmicu u egalu. Jednostavno Partizan je odigrao odličnu utakmicu, iskoristio je priliku i ima prednost.

Sav pritisak je sada na Realu koji jednostavno mora do pobjede, a onda mora pronaći način i kako zauzdati Beograđane u njihovoj dvorani. Real je dovoljno kvalitetan da to napravi, ali trebat će sjajno izdanje počevši od večeras ako misli proći na završni turnir. Ako i ne prođe, bit će to iznenađenje, ali ne i senzacija. Na klupi Partizana je Željko Obradović, a s njim na klupi sve je moguće.

Što su rekli

Chus Mateo, trener Real Madrida: "Borili smo se i imali smo priliku za pobjedu te ne mogu igračima ništa zamjeriti po tom pitanju. Druga utakmica je ponovno vrlo važna, bit će teška kao i svaka druga utakmica u doigravanju jer nikada ne znate kojim će smjerom otići. Međutim ako zadržimo isti pristup i nastavimo raditi zajedno, imat ćemo opcija za pobjedu."

Gabriel Deck, trener Real Madrida: "Morat ćemo biti koncentrirani, igrati s velikim intenzitetom i biti mirne glave. Partizan će možda igrati još agresivnije jer je došao do te pobjede koja će ga dodatno napuniti samopouzdanjem, ali mi moramo misliti o sebi i napraviti ono što se od nas i očekuje. Prva utakmica mogla je otići jednako tako i na našu stranu."

Mjesto, vrijeme, suci

Madrid, Wizink Center, 20:45

Suci: Sreten Radović, Olegs Latisevs, Fernando Rocha

Nedostaju

Real Madrid: Vincent Poirier (ozljeda)

Partizan: Balša Koprivica (bolest)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom četvrtfinalnom susretu Partizan je u Madridu slavio s 89:87, a junak Beograđana bio je Kevin Punter koji je u posljednjoj sekundi ubacio tešku tricu za pobjedu. Punteru je to bio 26. poena te je ujedno predvodio i strijelce u obje momčadi.

Prognoza

Utakmica na sve ili ništa za Real Madrid koji nema više pravoi na krivi korak. Međutim i u Partizanu znaju što im eventualna pobjeda u ovom meču može donijeti stoga se očekuje još jedna vrlo zanimljiva utakmica.

FOTO: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Monaco67:79Maccabi Tel Aviv
Real Madrid87:89Partizan
Barcelona91:69Žalgiris
Olympiakos79:68Fenerbahçe
Monaco86:74Maccabi Tel Aviv
Real Madrid80:95Partizan
Barcelona89:81Žalgiris
Olympiakos78:82Fenerbahçe
Maccabi Tel Aviv78:83Monaco
Partizan80:82Real Madrid
Žalgiris66:77Barcelona
Fenerbahçe71:72Olympiakos
Maccabi Tel Aviv104:69Monaco
Partizan78:85Real Madrid
Fenerbahçe73:69Olympiakos
Olympiakos84:72Fenerbahçe
Real Madrid98:94Partizan
Monaco97:86Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!