Tenis

Donna Vekić propuštala set lopte pa izgubila u dva seta od Španjolke s pozivnicom organizatora

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.04.2023.
Donna Vekić propuštala set lopte pa izgubila u dva seta od Španjolke s pozivnicom organizatora
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela preskočiti prvu prepreku na velikom turniru u Madridu. Na startu je poražena od Španjolke Rebeke Masarove u dva seta...

Nakon što je bila slobodna u prvom, Donna Vekić je u drugom kolu turnira u Madridu poražena od Rebeke Masarove. Španjolka je odnijela 6:1, 7:6 pobjedu, ali Donna je imala sasvim dovoljno prilika za izboriti barem treći set.

Igraj na mečeve WTA turnira u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica krenula je dosta loše u meč i lakoćom je izgubila prvi set. Uhvatila je tek jedan gem, nije zaprijetila na reternu niti jednom i Masarova je puno lakše od očekivanja stigla do seta.

Koliko je prvi set bio jednosmjeran, toliko je drugi bio pun uspona i padova. S tog rollercoastera kao pobjednica je ipak izašla mlada Španjolka.

Masarova je povela s 2:0 da bi Vekić nakon toga osvojila narednih pet gemova i povela s 5:2. Imala je Vekić kod 5:3 na svom servisu 40:15 koje nije iskoristila, zatim je imala 15:40 na servisu Masarove i još dvije set lopte, niti to nije iskoristila i Masarova je napravila preokret te povela sa 6:5.

Tada je Španjolka bila u dobitnoj poziciji, imala je servis za meč, ali Vekić se spasila i izborila tie-break. Tamo je ipak Masarova bila mirnija i nakon što je Donna povela s 5:2, napravila je 5:0 seriju i otišla do pobjede.

Šteta, previše propuštenih prilika za Vekić koja je mogla produžiti meč i odvesti ga u treći set.

Madrid, drugo kolo:
Rebeka Masarova (Španjolska, WC) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:1, 7:6(5)

FOTO: EPA/RODRIGO JIMENEZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!