Košarka

Lakersi pobjedom prolaze dalje, ali Grizzliesi ne žele već sada završiti sezonu

Branimir Korać • petak, 28.04.2023.
Lakersi pobjedom prolaze dalje, ali Grizzliesi ne žele već sada završiti sezonu
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu šesta utakmica u seriji između Los Angeles Lakersa i Memphis Grizzliesa. Lakersi vode 3-2 i napravit će sve da dođu i do četvrte pobjede koja donosi prolaz...

Los Angeles Lakersi imaju drugu meč loptu protiv Memphis Grizzliesa za prolazak u polufinale Zapadne konferencije. Ovaj put to će pokušati napraviti na svom parketu u Los Angelesu nakon što nisu uspjeli završiti posao u prošloj utakmici u Memphisu.

Igraj na Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još uvijek je prevaga prva utakmica u seriji koju su Lakersi riješili u svoju korist sa 128:112. Bila je to utakmica u kojoj je neočekivano iskočio Rui Hachimura, japanski reprezentativac koji je dao veliku pomoć s klupe.

Nakon toga su Lakersi odradili dobro posao na svom parketu, upisali su obje pobjede, poveli s 3-1 i sačuvali stečenu prednost. šesta utakmica u seriji bit će utakmica istine, ako LeBron i društvo misle proći u sljedeću rundu doigravanja, moraju ovdje do pobjede. Bit će nemjerljivo teže upisati pobjedu u Memphisu u sedmoj utakmici.

Ako misle doći do pobjede u ovom susretu, Lakersi će trebati puno veći doprinos Jamesa nego što je to bilo u prošlom susretu u Memphisu. LeBron je odigrao jako lošu utakmicu i pogodio je samo pet od 17 šuteva iz igre što mu je najskromnija šuterska večer u doigravanju još od finala 2014. godine.

Grizzliesi su bili blizu vraćanju breaka u četvrtoj utakmici u Los Angelesu kada su imali prednost u završnici, ali LeBron je u zadnjoj sekundi pogodio za produžetak gdje su Lakersi bili bolji i na kraju slavili sa 117:111.

U NBA doigravanju svaka utakmica je svoja priča pa će tako biti i ova. Lakersi su na svom terenu sigurno favoriti, u ovoj seriji su izborili dvije pobjede i svjesni su kako je važnost ove utakmice jako velika.

Što su rekli

Anthony Davis, igrač LA Lakersa: "Moramo pogađati šuteve, mislim da nas je dosta imalo problema u prošloj utakmici. Međutim vraćamo se kući, pogađat ćemo šuteve, LeBron će igrati bolje. Nakon druge utakmice koju sam odigrao očajno, imao sam spuštenu glavu, ali LeBron mi je rekao da je podignem i samo nastavim dalje. I ja to njemu sada poručujem. On je ubacio najviše poena ikada, najbolji je igrač koji je ikada bio na terenu i bit će u redu. Prilagodit će se, bit će dobro i momčad će biti u redu. Petak vidimo kao novu priliku da završimo seriju."

Taylor Jenkins, trener Grizzliesa: "Dečki su u petoj utakmici bili spektakularni, ali morat ćemo čak i bolje i više u šestoj utakmici. Bili smo već jednom blizu, šteta što nismo uspjeli, a sada izbora nemamo. Uvjeren sam da ćemo biti pravi i u ovoj utakmici."

Mjesto, vrijeme, suci

Los Angeles, Crypto.com Arena, 4:30

Suci: Bill Kennedy, Michael Smith, David Guthrie, Nick Buchert

Nedostaju

Los Angeles Lakers: -

Memphis Grizzlies: Steven Adams, Brandon Clarke, Jake LaRavia, Luke Kennard (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U petoj utakmici u Memphisu domaći Grizzliesi bili su bolji sa 116:99. Dobar nastup domaćina, posebno Desmonda Banea koji ih je predvodio s 33 poena, deset skokova i pet asistencija, no i Ja Morant odradio je svoj dio liderskog posla te je pratio s 31 poenom, deset skokova i sedam asistencija.

Prognoza

Lakersi su domaćini i favoriti, ali Memphis je dobar i ovdje su šanse podjednake. Pobjeda Grizzliese ne samo da ostavlja na životu, već i prebacuje postotke za prolaz u sljedeću rundu značajno njima u korist.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!