Nogomet

Olmissum osigurao polufinale, Osijek do majstorice protiv Novog Vremena, Vrgorac se 'osvetio' Dinamu

Krešimir Milić • subota, 29.04.2023.
Olmissum osigurao polufinale, Osijek do majstorice protiv Novog Vremena, Vrgorac se 'osvetio' Dinamu

Omišani su osigurali polufinale nakon pobjede u Puli na penale. Na isti način Osijek je osigurao majstoricu u Makarskoj pobijedivši Novo Vrijeme, a Vrgorac je izjednačio seriju s Dinamom…

Uzbudljivi susreti četvrtfinala doigravanja odigrani su u SuperSport 1. HMNL. Jedan od najatraktivnijih parova doigravanja bio je Olmissum i Pula, a Omišani su nakon pobjede na domaćem terenu isti ishod ostvarili i na gostovanju u Puli te osigurali plasman u polufinale. Vodila je Pula u prvom poluvremenu 3:1 i činilo se da će ovaj par igrati majstoricu za polufinale. Moravac je zabio za vodstvo u osmoj minuti, a brzo je Jurlina izjednačio u 10. Zatim je Difonzo golovima u 14. i 20. donio vodstvo Puli, a Omišani su ga poništili u drugom dijelu.

Igraj na futsal utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Strijelci za Olmissum u drugom dijelu bili su Kustura, koji je smanjio na 3:2 u 28. minuti te Sekulić koji je zabio za izjednačenje u 31. za produžetke u kojima nije bilo promjene rezultata. Pobjednik je odlučen nakon penala u kojima su Omišani bili precizniji s 5:4. Prvi je obranio Bilandžić Mataji, a onda su redom pogađali za Pulu Moravac, Vukmir, Ramić i Bilić dok su kod Olmissuma bili precizni Juretić, Kustura, Sekulić, Jurlina i Kolobarić.

Penali su odlučili i pobjednika susreta između Osijeka i Novog Vremena. Makarani su u prvoj utakmici slavili kod kuće s 1:0, a u drugom je Osijek izvukao 1:1 i onda pobjedu 4:2 na penale. Dugo se Osijek držao i utamica je nakon 0:0 otišla u produžetke.

Prvi gol na susretu zabio je Suton u 42. minuti, a vodstvo Makarana poništio je Pandurević u 45. i odluka o pobjedniku se prolongirala na penale u kojima je Osijek bio precizniji 4:2. Ovom pobjedom Osijek je izborio majstoricu u Makarskoj kad će se odlučiti tko ide u polufinale.

Vrgorac je nakon poraza u Zagrebu bio posebno motiviran uzvratiti istom mjerom Dinamu na domaćem terenu. U tome su i uspjeli pobjedom od 6:2, a već u prvom dijelu furiozno su poveli 5:1.

Dos Santos (2., 15.), Barišić (9.) i Marinović (15.) brzo su doveli Vrgorac do 4:0 vodstva, a na 4:1 smanjio je Čekol u 16. minuti. No, samo dvije minute kasnije od gola Čekola na 5:1 je rezultat postavio Martinac. Šućur je smanjio na 5:2 u 34. minuti, a konačnih 6:2 postavlja Martinac drugim golom na susretu u 37. minuti. Za prolaz u polufinale igrat će se majstorica u Zagrebu.

SuperSport 1.HMNL:
Pula - Olmissum 4:5 penali (3:3)
Osijek - Novo Vrijeme 4:2 penali (0:0, 1:1 produžeci)
Vrgorac - Dinamo 6:2

Prva HMNL, doigravanje

četvrtfinale

Novo Vrijeme1:0MNK Osijek
Square7:6 *Crnica
Olmissum3:2Stanoinvest Futsal Pula
Futsal Dinamo6:3Vrgorac
MNK Osijek4:2 **Novo Vrijeme
Vrgorac6:2Futsal Dinamo
Stanoinvest Futsal Pula4:5 **Olmissum
Crnica5:4 **Square
Futsal Dinamo3:0Vrgorac
Novo Vrijeme7:5MNK Osijek
Square6:3Crnica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!