Automoto

Sergio Perez najbrži u prvoj sprint utrci sezonu, Verstappen treći

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 29.04.2023.
Sergio Perez najbrži u prvoj sprint utrci sezonu, Verstappen treći
Foto: EPA

Velika nagrada Azerbajdžana donijela je i prvu sprint utrku ove sezone, a u njoj je pobjedu odnio Sergio Perez...

Meksikanac Sergio Perez iz Red Bulla pobijedio je u subotu u prvoj sprint utrci sezone Formule 1 na Velikoj nagradi Azerbajdžana u Bakuu.

Igraj na Formulu 1 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Charles Leclerc iz Ferrarija završio je drugi nakon što je startao s pole positiona, a treći je bio Red Bullov vodeći Max Verstappen. Osam najboljih vozača osvojilo je bodove u sprintu od 17 krugova, dužine 100 kilometara, koji je sada odvojen od nedjeljne glavne utrke.

Akciju je prvo usporio virtualni, a potom i stvarni sigurnosni automobil. Nakon ponovnog odobrenja, Perez je u osmom krugu prestigao Leclerca i potom zadržao Monegažanina na udaljenosti. Četvrto mjesto pripalo je Britancu Georgeu Russellu u Mercedesu, dok je Carlos Sainz u drugom Ferrariju bio peti.

Bila je to prva od šest sprinterskih odluka ove sezone, a sljedeći sprint će se održati 1. srpnja na Red Bull Ringu u Spielbergu u sklopu VN Austrije.

Leclerc će ponovno startati s pole pozicije za taj Grand Prix, četvrti ove sezone, koji počinje u 13 sati, a Verstappen je ostao vodeći u poretku SP-a.

FOTO: EPA/Luca Bruno

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!