Košarka

Čudesni Curry i društvo slavili u majstorici, Heat svladao Knickse

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Čudesni Curry i društvo slavili u majstorici, Heat svladao Knickse
Foto: EPA

Zaključena je posljednja serija prve runde NBA doigravanja, a do prolaska dalje stigli su Golden State Warriorsi protiv Sacramento Kingsa. Polufinale Istoka pobjedom je otvorio Miami Heat...

New York Knicks - Miami Heat 101:108 (0-1)

Do prve pobjede u seriji stigao je Miami Heat koji je odnio pobjedu iz Madison Square Gardena i tako poveo u polufinalu Istoka. Gosti s Floride slavili su rezultatom 108:101 i napravili break.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Knicksi su igrali bez Juliusa Randlea, nešto bolje odigrali su prvo poluvrijeme, ali je Heat preuzeo konce igre u nastavku te na kraju zasluženo slavio. Problem bi mogla stvoriti moguća ozljeda Jimmyja Butlera koji je imao problema sa skočnim zglobom u završnim minutama.

Upravo je Butler bio najbolji kod Miamija s 25 poena i 11 skokova, dok je Gabe Vincent dodao 20 koševa i pet asistencija.

Najbolji je u redovima Knicksa bio RJ Barrett s 26 poena, devet skokova i sedam asistencija, Jalen Brunson dodao je 25 koševa, pet skokova i sedam dodavanja.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 100:120 (3-4)

Sedma utakmica prve runde donijela je pobjedu branitelja naslova Golden State Warriorsa koji su još jednom slavili na gostovanju kod Sacramento Kingsa i prošli u polufinale Zapada gdje ih čekaju Lakersi. Večeras su slavili sa 120:100.

Kao što se i moglo očekivati gledali smo jako izjendačeno prvog poluvrijeme u kojem nije bilo momentuma od nijedne ekipe. Nakon prve 24 minute Kingsi su imali dva poena viška, bilo je 58:56.

U nastavku se bude Warriorsi, Klay Thompson počeo je ubacivati neke poene nakon katastrofalnog prvog dijela, a Kevin Looney stvarao je jako puno problema na napadačkom skoku i donosio nove napade svojoj ekipi.

Odlični gosti tako su stigli i do dvoznamenkaste prednosti, a uoči zadnje dionice imali su okruglih deset koševa viška (91:81). U ostatku dvoboja još su podebljali prednost i na koncu slavili bez prevelike drame.

Apsolutno briljantnu cijelu utakmicu odigrao je Stephen Curry koji je ubacio okruglih 50 poena i dodao osam skokova i šest asistencija, dok je Andrew Wiggins dodao 17 koševa i osam skokova. Izdvaja se i Kevon Looney s 11 koševa i čak 21 skokom (deset napadačkih).

Najbolji je kod Kingsa bio Domantas Sabonis s 22 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je De'Aaron Fox dodao 16 koševa i šest skokova.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!