Vodeni sportovi

Fatović: 'Navijači su najzadovoljniji, mi ćemo morati malo patiti, ali da bi slavili i to je potrebno'

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2023.
Fatović: 'Navijači su najzadovoljniji, mi ćemo morati malo patiti, ali da bi slavili i to je potrebno'

Vaterpolisti Juga upisali su pobjedu protiv Jadrana u drugom susretu finalne serije vaterpolskog prvenstva Hrvatske. Jugaši su pobjedom 11:9 izjednačili na 1-1 u seriji...

Jug je odigrao dobru utakmicu u Dubrovniku protiv Jadrana, izjednačio u finalnoj seriji, a nakon susreta Vjeko Kobešćak imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

Igraj na Jadran - Jug na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Vrlo neizvjesna, psihološki i energetski zahtjevna utakmica između dva vrhunska protivnika. Presudila je naša igra u obrani, u napadu smo radili dosta grešaka, ali sve smo to uspjeli u obrani izvući. Jadran je imao svoje šanse i na našu sreću nije ih iskoristio. Očekujem i u nastavku serije ovako neizvjesne utakmice."

Presudila je obrana i Kobešćak želi da takva bude i u trećoj utakmici u Splitu.

"U ovakvim utakmicama obrana je definitivno ključna. Sutra ćemo se samo malo isplivati, napraviti jednu kraću video analizu jer preblizu je sljedeća utakmica da bi sada 'kopali' po nekim posebnim taktičkim pripremama. Važno je samo da fizički imamo snage i zato se nadam da ćemo svi biti zdravi i da ćemo ponoviti ovakvu obranu."

Prvi strijelac Juga u ovom susretu bio je Loren Fatović s četiri pogotka, a i on je isticao važnost dobre obrane.

"I prije utakmice sam rekao da će obrana biti ključ i kada smo je podigli i pojačali agresivnost, odmah je bilo lakše i vrataru i nama. I ako prođe neki gol nema veze ako si odradio agresivno obranu. Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo još pojačati obranu, postigli smo dovoljan broj golova i naravno da je ona onda bila ključ pobjede."

Nekih posebnih novosti u trećoj utakmici neće biti, premalo je vremena, a i protivnici se predobro poznaju...

"Najvažnije je da smo pobijedili, nema tu nekog napretka u pet dana. Igramo za tri dana opet s njima i ponovno će biti teška utakmica. Očekivali smo dugu i neizvjesnu seriju i to smo i dobili. Mislim da su tu navijači najzadovoljniji, mi ćemo morati malo patiti, ali da bi slavili i to je potrebno."

"Najvažnije je da se odmorimo, neće se smisliti neka iznenađenja za tri dana, opet će obrana biti ključ. Najvažnije je da koliko god možemo odmorimo glave i tijelo i da dočekamo spremni Split gdje će opet biti teška i neizvjesna utakmica."

FOTO: HVS

1. HVL, doigravanje

finale

Jadran Split14:13Jug AO
Jug AO11:9Jadran Split
Jadran Split9:7Jug AO
Jug AO13:6Jadran Split
Jadran Split11:8Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!