Rukomet

Perkovac: 'Ne možemo igrati na nivou kvalitete Belgije i Grčke, mi to moramo izdominirati i samljeti ih'

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.05.2023.
Perkovac: 'Ne možemo igrati na nivou kvalitete Belgije i Grčke, mi to moramo izdominirati i samljeti ih'

Pobjeda protiv Belgije na kraju je upisana, ali nije bilo onog potpunog zadovoljstva. Unatoč slavlju 34:29, hrvatski rukometaši nisu briljirali...

Goran Perkovac nije bio posebno zadovoljan nakon slavlja protiv Belgije u Osijeku. Svjestan je Perkovac da Hrvatska mora bolje.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Stalno to govorim, nalazimo se u jednom procesu i to će potrajati neko vrijeme. Mi ne možemo igrati na nivou reprezentacija kvalitete Belgije i Grčke, mi to moramo izdominirati i samljeti ih. Od 16 golova u prvom poluvremenu, primili smo 14 kroz sredinu, to je nedopustivo. Veliki kompliment starijim i iskusnijim igračima koji su iznijeli ovu utakmicu i pomognu da na kraju čisto dobijemo, ali nije bilo jednostavno."

Pohvalu je uputio Filipu Iviću koji je odradio dobar posao na golu.

"5-1 je bila puno bolja, agresivnija, pokretljivija i tu smo napravili rezultat. Pohvalio bih i Filipa Ivića koji je obranio nekoliko teških lopti i dao nam šansu. Dečki su htjeli, igrali su angažirano, ali ne igramo dovoljno dobro i morat ćemo to kroz treninge popraviti."

Sada slijedi stanka što se tiče okupljanja reprezentacije, a za Perkovca to će biti radno razdoblje za sumiranje dojmova.

"Do listopada nemamo nikakvih reprezentativnih akcija tako da nećemo puno profitirati. Mi u stožeru ćemo puno raditi, spremati i vidjeti koga pozvati, a koga ne, tko je zadovoljio, a tko nije i onda na tome graditi plan za budućnost i Europsko prvenstvo."

FOTO: HRS / Jozo Cabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!