Zimski sportovi

Colorado neće braniti naslov, iz NHL doigravanja nakon sedme utakmice ispao i Boston

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Colorado neće braniti naslov, iz NHL doigravanja nakon sedme utakmice ispao i Boston
Foto: Dea Sajko

Uzbudljivo je u NHL doigravanju. Ispali aktualni prvaci i najbolja momčad osnovnog dijela lige...

Hokejaši Florida Panthersa u sedmoj su utakmici prvog kruga doigravanja za Stanley Cup svladali domaće Boston Bruinse sa 4:3 u produžetku, dok je u Denveru Seattle Kraken pobijedio Colorado Avalanche sa 2:1 i izbacio branitelja naslova.

Igraj na NHL doigravanje Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ova dva ishoda sedmih utakmica pokazala su svu prevrtljivost i nepredvidljivost NHL doigravanja. Kako drugačije objasniti ispadanje Bostona koji je u osnovnom dijelu sezone ostvario 65 pobjeda i sakupio 135 bodova, što nijednoj momčadi prije njih nije uspjelo, i pritom vodio sa 3:1 u seriji na četiri pobjede.

Ipak, Bruinsi su i u sedmoj utakmici protiv Panthersa bili izraziti favoriti i činilo se da će opravdati tu ulogu kad su početni zaostatak od 0:2 preokrenuli s tri uzastopna pogotka u drugoj i trećoj trećini. Floridi su prednost donijeli Brandon Montour (13.) i Sam Reinhart (22.), da bi David Krejči (28.), Tyler Bertuzzi (41.) i David Pastrnak (45.) donijeli preokret i radost u TD Gardenu.

No, točno minutu prije kraja osnovnog dijela utakmice, kad su gosti povukli i vratara Sergeja Bobrovskog kako bi imali klizača više na ledu, Brandon Montour

Dodatak je trajao osam minuta i 35 sekundi, a Panthersi su golom Cartera Verhaeghea prošli u drugi krug. Nije pomoglo ni što su domaći imali više udaraca na prema vratima (36-31), više izglednih prilika.

"Zaostajali smo za gol protiv Bostona na manje od dvije minute prije kraja i ne bih se kladio u sve što imam, jer su izgledi bili protiv nas. Osim kad pločica završi u mreži, onda pomisliš - pobijedit ćemo u ovoj utakmici", izjavio je trener Panthersa Paul Maurice.

Florida je u osnovnom dijelu sezone osvojila 43 boda manje od Bostona, ali u drugom krugu doigravanja igrat će Panthersi. Nasuprot njih stajat će Toronto Maple Leafsi koji su u šest utakmica svladali Tampa Bay Lightning.

U Zapadnoj konferenciji je Seattle Kraken postala prva ekspanzijska momčad koja je u prvom krugu doigravanja uspjela izbaciti branitelja naslova. Poput Bostona i hokejaši Colorada su bili favoriti za pobjedu u odlučujućem dvoboju pred svojim navijačima.

I u ovom je dvoboju statistika bila na strani poražene momčadi, osim one najvažnije - koliko je puta pločica završila u mreži. Junak Krakena bio je Danac Oliver Bjorkstrand koji je postigao oba pogotka, prvi u 24. minuti, a drugi u 28. minuti. Colorado je uspio samo smanjiti zaostatak golom Mikka Rantanena (40.).

"Ovo je velika stvar za nas, za momčad, za naše grupno samopouzdanje koje nam se vratilo nakon prošle sezone, naravno i za grad Seattle. Možete osjetiti to uzbuđenje i koliko nas ljudi žele podržavati. Da, zabavno je biti dio toga", rekao je Bjorkstrand.

Seattle će u drugom krugu igrati protiv Dallasa koji je u šest utakmica izbacio Minnesotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!