Nogomet

Carević dao ostavku u slovenskom drugoligašu: 'Osjetio sam da je to limit, a ja ipak želim više'

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Carević dao ostavku u slovenskom drugoligašu: 'Osjetio sam da je to limit, a ja ipak želim više'
Foto: www.hajduk.hr

Hrvatski trener odlučio se na nesvakidašnji potez unatoč dobrim rezultatima s klubom gdje je imao 23 utakmice bez poraza u nizu. Klub je preuzeo na 11. mjestu i doveo do viskog trećeg mjesta...

Slovenski drugoligaš Krka imao je nevjerojatan niz od 23 utakmice bez poraza, a kreator tog uspjeha bio je Mario Carević. Niz je započeo u njegovoj prvoj sezoni 2021./2022. sa slovenskim klubom kad su odigrali 14 utakmica bez poraza u nizu, a nastavilo se s devet utakmica bez poraza na početku sezone 2022./2023.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Klupu ovog slovenskog drugoligaša preuzeo je hrvatski trener kad su bili na 11. mjestu i doveo ih je do visoke treće pozicije. Ipak, usred sezone i s pozitivnim rezultatom odlučio se Carević na neuobičajen potez i podnio ostavku na mjestu trenera Krke.

U razgovoru za Tportal otkrio je i zašto se odlučio na ovaj radikalan potez bez druge ponude u džepu.

„Rođen sam kao borac, uvijek tražim put do pobjede. I tako sam ušao u ovaj projekt. No, pomalo je razočaravajuće kada odradiš pripreme, daš sve od sebe i shvatiš da ne možeš 'gore'. Pričalo se o projektu izgradnje tribine, ulaganja u klub, izrađeni su i projekti, bili smo u proračunu, ali onda je sve stalo. Klub zato nije ni dobio licenciju, a moral je pao. S puno smo entuzijazma ušli u sezonu, pa i drugi dio prvenstva, ali onda kada smo shvatili da 'tapkamo' na mjestu, došlo je nekoliko remija. Teško je raditi u takvoj atmosferi. I zato sam se jednostavno odlučio na ovaj potez. Budućnost će pokazati je li bilo mudro. No, nisam mogao protiv sebe. Jednostavno, osjetio sam da je to limit kojeg sam mogao napraviti. A ja ipak želim više“, rekao je 41-godišnji Mario Carević za Tportal

Carević je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri osim slovenskog drugoligaša vodio još Varaždin i Rudeš, a bio je i pomoćni trener u Hrvatskom dragovoljcu i Hajduku.

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!