Ostali sportovi

Hrvatskoj devet medalja na stolnoteniskom turniru Europe Youth Series u Osijeku

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Hrvatskoj devet medalja na stolnoteniskom turniru Europe Youth Series u Osijeku

Nakon ekipnog zlata (U15) i bronce (U-13), posljednjeg dana mladi hrvatski stolnotenisači su osvojili još sedam medalja. Zablistala je 13-godišnja Lana Benkos čak tri osvojene medalje u dvije konkurencije…

Završio je prvi, povijesni Europe Youth Series turnir u Osijeku, a hrvatski stolni tenis se može pohvaliti s osvojenih ukupno devet medalja.

Igraj na stolni tenis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon ekipnog zlata (U15) i bronce (U-13), posljednjeg dana mladi hrvatski stolnotenisači su osvojili još sedam medalja. Posebno je zablistala 13-godišnja Lana Benko, koja je u nedjelju osvojila čak tri medalje u dvije konkurencije. Na turniru do 13 godina je osvojila zlato u singlu i parovima, a na turniru do 15 godina je pridodala broncu.

Najveći uspjeh Benko napravila je u konkurenciji do 13 godina. U singlu je prvo s 3:1 nadigrala Čehinju Holubovu, a potom je za zlato s 3-0 pobijedila Čehinju Sykorovu. U četvrtfinalu Klara Končar je zaustavljena od Čehinje Holubove s 3:0.

U finalu parova do 13 godina smo gledali hrvatsko finale, a Lana Benko i Viktorija Oslaković su s 3-0 (5, 5, 8) bile bolje od Petre Gašpar i Klare Končar.

Benko je na to sve nadodala je i broncu u pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina, nakon što je u polufinalu poražena od Srpkinje Vanjo s 3-2 (10, 10, -9, -7, 13). Buić i Orbanić su osvojile broncu nakon što su s 3:0 (7, 8, 6) poražene od Njemica Meyer i Tschimpke.

Kod dječaka do 15 godina najdalje je stigao Gabriel Marjanović, a zaustavljen je u četvrtfinalu od Mađara Gergelya s 3-0 (11, 4, 6). U parovima Andrej Mrkić i Deni Vale su osvojili broncu nakon što su s 3-0 (5, 6, 5) poraženi od Mađara Gergelya i Poora, koji su kasnije i osvojili turnir.

Foto: HSTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!