Košarka

Hrvatski košarkaši saznali tko im stoji na putu do Olimpijskih igara

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Hrvatski košarkaši saznali tko im stoji na putu do Olimpijskih igara
Foto: Marin Sušić

Prekvalifikacijski turnir za Olimpijske igre Hrvatska igra u skupini D kojoj je domaćin Istanbul. Turnir će biti održan od 12. do 20. kolovoza ove godine.

Muška hrvatska košarkaška reprezentacija svrstana je u skupinu D europskih pretkvalifikacija za Olimpijske igre 2024., a suparnici će joj biti izabrane vrste Nizozemske, Belgije i Švedske.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin turnira bit će Istanbul, u kojem će biti odigrane grupna i finalna faza. Uz skupinu D, Istanbul će ugostiti i skupinu C u kojoj su Turska, Ukrajina, Bugarska i Island.

Turnir će biti održan od 12. do 20. kolovoza ove godine.

Sustav natjecanja je takav da će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina ući u polufinale, a priliku za nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu dobit će samo pobjednik turnira.

Drugi turnir europskih pretkvalifikacija bit će održan u Poljskoj i Estoniji. U skupini A u Tallinnu igrat će Estonija, Češka, Sjeverna Makedonija i Izrael, a u skupini B u Gliwicama natjecat će se Poljska, Portugal, Mađarska te Bosna i Hercegovina. Domaćin finalne faze tog turnira su Gliwice.

Kvalifikacije za olimpijski turnir na rasporedu su u srpnju 2024.

FOTO: Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!