Košarka

Sjajni Harden predvodio Sixerse do breaka u Bostonu, Nuggetsi na 2-0 protiv Sunsa

Branimir Korać • utorak, 02.05.2023.
Sjajni Harden predvodio Sixerse do breaka u Bostonu, Nuggetsi na 2-0 protiv Sunsa
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi Denver Nuggetsi obranili su domaći parket protiv Phoenix Sunsa i imaju 2-0 u seriji dok su Sixersi pobjedom u gostima otvorili seriju protiv Bostona...

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 115:119 (0-1)

I bez Joela Embiida, Sixersi su slavili u Bostonu i već u prvoj utakmici napravili break u seriji. Sjajan posao odradio je James Harden koji je preuzeo ulogu prve napadačke opcije i nosio je Philadelphiju do pobjede.

Igraj na NBA mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Harden je ubacio 45 poena i izjednačio svoj play-off rekord, zabijao je kada je to bilo najpotrebnije, a njegova trica osam sekundi prije kraja preko Ala Horforda donijela je prednost Philadelphiji.

Nakon toga Celticsi gube loptu, a Paul Reed s linije slobodnih bacanja ubacuje za 119:115, pobjedu Philadelphije u Bostonu.

"Nismo ovdje doputovali očekujući poraz, nego smo došli po pobjedu. Bez obzira nastupio Joel ili ne, bit ćemo spremni boriti se do kraja", poručio je Harden.

Osim 45 poena, Harden je upisao i šest asistencija, a Tyrese Maxey dodao je 26 poena. Kod poraženih Jayson Tatum ubacio je 39 poena i uhvatio 11 skokova, Jaylen Brown imao je 23 poena i šest skokova, a Malcolm Brogdon 20 poena.

Denver Nuggets - Phoenix Suns 97:87 (2-0)

Phoenix Sunsi su u problemima, upisali su dva poraza u gostima kod Denver Nuggetsa i to oba dvoznamenkastom razlikom. I dok je prvi bio vrlo uvjerljiv, drugi je susret bio znatno ravnopravniji, ali u zadnjoj dionici obrana Nuggetsa zaustavila je Sunse na samo 14 poena.

Devin Booker i Kevin Durant trebat će pomoć ako Sunsi žele napraviti nešto više u ovoj seriji. Nikola Jokić još jednom je bio nezaustavljiv i Phoenix nije imao rješenje za njega.

Sunsi su u drugoj utakmici imali prednost na ulasku u četvrtu četvrtinu, ali u njoj su napadački zaustavljeni i Denver je okrenuo susret te stigao do pobjede.

Nikola Jokić bio je prvo ime susreta s 39 poena, 16 skokova i pet asistencija, a Aaron Gordon dodao je 16 poena.

U redovima Sunsa Devin Booker upisao je 35 poena, pet skokova i šest asistencija, a Kevin Durant dodao je 24 poena i osam skokova.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!