Košarka

Heat bez Butlera tijesno poražen u New Yorku, Lakersi odmah do breaka protiv Warriorsa

Branimir Korać • srijeda, 03.05.2023.
Heat bez Butlera tijesno poražen u New Yorku, Lakersi odmah do breaka protiv Warriorsa
Foto: EPA

U noćašnjim susretima NBA doigravanja uspješni su bili New York Knicksi i Los Angeles Lakersi. Knicksi su izjednačili u seriji protiv Miamija, a Lakersi su poveli u seriji protiv Warriorsa...

New York Knicks - Miami Heat 111:105 (1-1)

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su New York Knicksi i Miami Heat, a u konačnici su Knicksi izašli kao pobjednici. Bez obzira na to Miamiju sve čestitke, borio se do posljednjih sekundi, bio u igri za pobjedu iako nije mogao računato na svog daleko najboljeg igrača u ovosezonskom doigravanju Jimmyja Butlera dok se domaćinima vratio Julius Randle.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ključ pobjede Knicksa bio je Jalen Brunson koji je u drugom poluvremenu odigrao sjajno. U prvoj utakmici koju su Knicksi izgubili šutirao je 0/7 za tricu, nije najbolje otvorio niti drugu utakmicu u kojoj je u prvom poluvremenu šutirao 1/6, ali kada je bilo najvažnije, bio je čovjek odluke, preuzeo odgovornost i vukao Knickse.

"U ovom trenutku čini se kao da nismo pronašli put do pobjede, ali ostavit ćemo to iza sebe i biti spremni za subotu. Znamo koliko možemo, a sada dolazimo na naš teren", poručio je Erik Spoelstra.

Njegova momčad u završnici se približila na samo tri poena zaostatka tricom Mitchella Robinsona, ali Josh Hart imao je mirnu ruku na slobodnim bacanjima i odveo je Knickse do pobjede.

Kod Knicksa Brunson je ubacio 30 poena (6/10 trica) uz pet asistencija, Julius Randle 25 poena uz 12 skokova i osam asistencija te RJ Barrett s 24 poena i tricom 5/9. Kod Heata Caleb Martin ubacio je 22 poena uz osam skokova, a Gabe Vincent dodao je 21 poen i pet asistencija.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 112:117 (0-1)

Los Angeles Lakersi napravili su isto ono što su napravili i u prvoj rundi doigravanja protiv Memphis Grizzliesa. Poveli su 1-0 breakom na gostujućem terenu, protiv Memphisa su tu prednost znali zadržati u Los Angelesu, protiv Golden Statea to bi moglo biti teže.

Warriorsi nisu odigrali dobru utakmicu, ali svejedno su imali priliku za spasiti se u završnici. Unatoč skromnijem nastupu Stepha Curryja većim dijelom susreta nego inače, vratili su se iz minusa pokazavši da im treba vrlo malo kako bi zasuli protivnički koš i oživjeli nade u pobjedu.

Minutu i pol prije kraja teškom tricom Curryja izjednačili su na 112:112 nakon čega je D'Angelo Russell vratio Lakerse u vodstvo, a LeBron James pogodio samo jedno slobodno bacanje na ulasku u zadnju minutu.

Uslijedili su promašaji Poolea i Jamesa i Warriorsi su dobili 17 sekundi za zadnji napad. Na devet sekundi prije kraja Poole je uzeo tricu s devet metara, nije bio niti blizu, Schröder hvata skoka i s linije slobodnih bacanja odvodi Lakerse do pobjede 117:112.

Sjajnu večer imao je Anthony Davis s 30 poena i 23 skoka dok je LeBron James upisao 22 poena i 11 skokova. Kod poraženih Curry je upisao 27 poena (6/13 trica) uz šest skokova, Klay Thompson dodao je 25 poena (6/16 skokova), a Jordan Poole 21 poena (6/11 trica) uz šest asistencija. Kelvon Looney uhvatio je čak 23 skoka.

FOTO: EPA/PETER FOLEY

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!