Košarka

Olympiakos u potrazi za pobjedom koja vraća seriju u Pirej, Fenerbahče ima druge planove

Branimir Korać • srijeda, 03.05.2023.
Olympiakos u potrazi za pobjedom koja vraća seriju u Pirej, Fenerbahče ima druge planove
Foto: EPA

Nakon prva dva susreta između Fenerbahčea i Olympiakosa, rezultat u četvrtfinalnoj seriji je 1-1. Serija se sada seli u Istanbul gdje Turci imaju priliku s dvije domaće pobjede eliminirati prvoplasiranu momčad nakon regularnog dijela sezone...

Fenerbahče i Olympiakos ulaze u treću utakmicu četvrtfinalne serije. Olympiakos je bio prvoplasirana momčad nakon regularnog dijela sezone, međutim nije obranio svoj teren i sada će morati slaviti u Istanbulu barem jednom ako misli proći na završni turnir.

Igraj na Fenerbahče - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Četvrtfinalna serija počela je onako kako su se Grci i nadali, slavili su u prvom susretu u Pireju 79:68, bili su bolji protivnik i nisu dopustili Fenerbahčeu da pomisli na nekakav preokret i pobjedu.

U početku drugog susreta sve je i dalje išlo po planu za Olympiakos, odmah se odvojio i pobjegao na dvoznamenkastu razliku, imao je i 16 poena viška, ali Fenerbahče se nije predavao. Uspio se do poluvremena vratiti u utakmicu, a u zadnjoj dionici napraviti i preokret.

Dva segmenta u igri bila su na strani Fenerbahčea i to je presudilo. Gosti su imali deset napadačkih skokova više i imali su sedam izgubljenih lopti manje. To im je omogućilo više napada i ako Olympiakos želi vratiti seriju na svoj parket ili čak završiti je u Istanbulu s dvije pobjede, morat će tu bolje reagirati.

Bez obzira na velike oscilacije koje je imao tijekom regularnog dijela sezone, Fenerbahče je shvaćen kao vrlo ozbiljan protivnik i u Olympiakosu su znali da ih čeka težak posao. Posebno neće biti lako u Istanbulu gdje će domaći navijači napraviti sve da odnesu svoju momčad do pobjede.

Glavni cilj Olympiakosa sada je uzeti barem jednu pobjedu i nekako se izboriti za povratak na svoj teren gdje će hvatati mjesto na završnom turniru. Tijekom regularnog dijela sezone pokazao je da može slaviti u Istanbulu i to vrlo uvjerljivo s 93:73.

Što su rekli

Dimitris Itoudis, trener Fenerbahčea: "Sretni smo što smo se vratili kući, ali svjesni smo da je pred nama dugačka i teška serija protiv prvoplasirane momčadi nakon regularnog dijela sezone. Moramo napraviti puno toga dobroga da bi se mogli s njima natjecati. Pokazali smo da to možemo i moramo sada to ponoviti. I dalje su favoriti, ali nećemo se predati."

Georgios Bartzokas, trener Olympiakosa: "U velikom broju slučajeva to kako će susret završiti ovisi o tome kakav imate dan, kakav vam je pristup, brojne druge okolnosti, ali i nastup protivnika. Pripremamo se samo za svaku sljedeću utakmicu pa smo jednako tako i sada razmišljali samo o ovoj utakmici. Bit će vrlo važna psihologija, kako će se igrači nositi sa stresom i igranjem u teškim uvjetima."

Mjesto, vrijeme, suci

Istanbul, Ulker Sports and Event Hall, 19:45

Suci: Matej Boltauzer, Ilija Belošević, Emilio Perez

Nedostaju

Fenerbahče: Nemanja Bjelica, Devin Booker, Samet Geyik (ozljede)

Olympiakos: -

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom međusobnom dvoboju Fenerbahče je u Pireju svladao Olympiakos 82:78 i tako izjednačio na 1-1 u seriji. Gosti su odlično završili dvoboj i napokon ove sezone slavili protiv Olympiakosa. Edwards sa 16 poena te s po 15 Hayes i Motley predvodili su goste.

Prognoza

Fenerbahče je u Pireju napravio ono čemu se nadao, a sada ga čeka vrlo težak zadatak, potvrditi break na svom parketu. Za razliku od prva dva susreta u seriji, najvjerojatnije bit će jači za Scottieja Wilbekina.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Monaco67:79Maccabi Tel Aviv
Real Madrid87:89Partizan
Barcelona91:69Žalgiris
Olympiakos79:68Fenerbahçe
Monaco86:74Maccabi Tel Aviv
Real Madrid80:95Partizan
Barcelona89:81Žalgiris
Olympiakos78:82Fenerbahçe
Maccabi Tel Aviv78:83Monaco
Partizan80:82Real Madrid
Žalgiris66:77Barcelona
Fenerbahçe71:72Olympiakos
Maccabi Tel Aviv104:69Monaco
Partizan78:85Real Madrid
Fenerbahçe73:69Olympiakos
Olympiakos84:72Fenerbahçe
Real Madrid98:94Partizan
Monaco97:86Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!