Nogomet

Nakon Hajduka pao je i Dinamo: Juniori Lokomotive osvajači su Kupa!

Krešimir Milić • srijeda, 03.05.2023.
Nakon Hajduka pao je i Dinamo: Juniori Lokomotive osvajači su Kupa!
Foto: Pixsell

Momčad Nikice Jelavića ostvarila je veliki uspjeh pobjedom protiv Dinama u finalu juniorskog Kupa. U polufinalu su slavili protiv Hajduka...

Već slavlje protiv finalista Lige prvaka mladih bio je veliki uspjeh za momčad Nikice Jelavića koja na tome nije stala. Nakon slavlja protiv Hajduka, juniori Lokomotive slavili su i u finalu protiv Dinama čime je zaključen nogometni dan na riječkoj Krimeji. Ranije je u kategoriji pionira i kadeta slavio Hajduk protiv Osijeka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjedom 1:0 u finalu Hrvatskog kupa za juniore Lokomotiva je bila bolja od Dinama. Jedini gol na susretu zabio je Fabijan Krivak na asistenciju Bartola Karduma.

Potvrda je to još jednom dobrog rada Lokomotivine škole nogometa iz koje su već proizašli igrači poput Lukasa Kačavende, Roka Šimića, Luke Stojkovića, a i Marina Šotičeka te Arta Smakaja koji je dansa bio u momčadi juniora koji su osvojili naslov.

Ni Dinamo nije bio danas bez već poznatih imena. Bili su danas u momčadi Ivana Senzena u prvih 11 Marko Brkljača, Gabrijel Rukavina, Jakov Gurlica i Moreno Živković. Dinamo je imao najbolji period od početka drugog dijela do negdje 65. minute kad su stvorili najviše prilika.

Ipak na kraju je presudila asistencija Karduma za Krivaka koji je zabio u 85. minuti jedini gol na susretu koji je donio pobjedu Lokomotivi u finalu juniorskog Kupa. Dinamu je nakon propuštene prilike u Kupu ostala još borba za naslov prvaka u prvenstvu.

Trenutno Dinamo ima pet bodova više od Hajduka, ali i dvije utakmice manje. Presudan bi tako mogao biti derbi 13. svibnja na Poljudu.

Finale Hrvatskog kupa za juniore:
Lokomotiva - Dinamo 1:0

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!