Vodeni sportovi

Jadran na korak od naslova, poveo je protiv Juga u finalnoj seriji

Krešimir Milić • srijeda, 03.05.2023.
Jadran na korak od naslova, poveo je protiv Juga u finalnoj seriji
Foto: FaH

Dva puta su Splićani slavili na domaćem bazenu, a Jug jednom u Gružu. Iduća utakmica igra se 9. svibnja u Dubrovniku...

Prvu je dobio Jadran u Splitu pa drugu Jug u Dubrovniku i sad opet Jadran slavi na domaćem terenu u uzbudljivoj završnici finalne serije za prvaka Hrvatske u vaterpolu. Slavili su vaterpolisti Jadrana pod vodstvom Jure Marelje

Igraj na vaterpolo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jug je poveo u prvoj četvrtini s 4:2, ali brzo se vratio u igru Jadran i izjednačava u drugoj kad su imali i vodstvo od 5:4. U trećoj četvrtini Jadran preuzima vodstvo koje su zadržali do kraja susreta. U posljednjoj četvrtini momčad Vjekoslava Kobešćaka priliku za izjednačenje kad su golom Marka Žuvele smanjili na minus jedan razliku minutu i 16 prije kraja. Napad za izjednačenje Juga pokušao je realizirati Toni Mozara 20 sekundi prije kraja, ali obranio je Anić.

Zabijali su za Jadran danas Rino Burić i Luka Bukić po dva zgoditka, a po jedan su dodali Jerko Marinić Kragić, Marino Čagalj, Nikša Dobud, Mate Anić i Ivan Domagoj Zović. Kod Juga je lista strijelaca bila manja, a najefikasniji bio je Maro Joković s tri gola dok su ga pratili s po dva Goran Grgurević i Marko Žuvela.

Istaknuo se danas i brojem obrana, unatoč porazu Juga, vratar Toni Popadić s 15 obranjenih od 24 udarca. Jadranov vratar Mate Anić imao je pet od 12 obrana, a baš je on s posljednjim sučevim sučevim zviždukom i postavio rezultat golom za 9:7.

Jadran je igrača više iskoristio pet od 11 puta, dok je Jug tri od devet puta. Jug je bio precizan i iz jedinog peterca na susretu.

Poveli su tako Splićani s 2:1 u seriji i na korak su od naslova, a iduća utakmica igra se u Gružu 9. svibnja.

Doigravanje za prvaka Hrvatske u vaterpolu, finale:
Jadran - Jug 9:7

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

1. HVL, doigravanje

finale

Jadran Split14:13Jug AO
Jug AO11:9Jadran Split
Jadran Split9:7Jug AO
Jug AO13:6Jadran Split
Jadran Split11:8Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviHVLJug
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!