Tenis

Borna Ćorić rutinski odradio njemačkog lucky losera i prošao u polufinale Madrida!

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.05.2023.
Borna Ćorić rutinski odradio njemačkog lucky losera i prošao u polufinale Madrida!
Foto: EPA

Borna Ćorić izborio je prolaz u polufinale Masters 1000 turnira u Madridu! U četvrtfinalu je igrao protiv Daniela Altmeiera, Nijemca koji je u glavni ždrijeb ušao kao lucky loser, no Borna je slavio bez ikakvih problema s dva puta po 6:3...

opravdao je status favorita protiv Daniela Altmeiera i svladao ga je za samo 75 minuta igre. Iako je Altmeier ostvario rezultat karijere, ovdje nije imao šanse.

Igraj na mečeve turnira u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić je definitivno uhvatio pravi ritam i pronašao formu što je sjajna vijest uoči Roland-Garrosa, u Madridu u društvu najboljih tenisača svijeta prošao je u polufinale.

Ćorić od početka tjedna igra jako dobro, ali bilo je opreza uoči ovog dvoboja jer je u osmini finala imao jako naporan meč protiv Alejandra Davidovicha Fokine koji je odnio dosta energije.

Ipak, Borna je bio raspoložen i potpuno je nadigrao nemoćnog Altmeiera kojem se dosta toga otvorilo. Nijemac je poražen u finalu kvalifikacija od Jurija Rodionova, ali je ušao u turnir kao lucky loser i bio slobodan u prvom kolu. zatim je svladao Oscara Otta, Yannicka Hanfmanna i Jaumea Munara što pokazuje kako je imao i sreće sa ždrijebom.

Ćorić u cijelom meču Altmeieru nije dopustio niti jednu break loptu, dok je s druge strane u prvom setu napravio jedan break te u drugom setu dva.

Odmah na početku drugog seta uzeo je servis Nijemcu koji je vrlo brzo potpuno izgubio samopouzdanje i nije mogao zaprijetiti Ćoriću.

Borna će u polufinalu igrati protiv prvog nositelja Carlosa Alcaraza s kojim se prvi put susreće.

Masters 1000 Madrid, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 17) - Daniel Altmeier (Njemačka, LL) 6:3, 6:3

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!