Automoto

Novi show program – kronometar vožnje: Marino Milokanović nadmašio konkurenciju

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 04.05.2023.
Novi show program – kronometar vožnje: Marino Milokanović nadmašio konkurenciju

U Poreču po prvi put auto show manifestacije proširene i na kronometar vožnje uz sudjelovanje 32 vozačice i vozača...

Obilježavajući ovu 2023. godinu kao jubilej 30 godina od osnutka AMK Skok racinga, tada sa sjedištem u Brtonigli, sadašnji AKOK Skok racing 1993 sa sjedištem u Gambetićima, organizirao je prvi auto show u kronometar vožnjama, zasebnu pozivnu manifestaciju što je održana u okviru trodnevnog 8. Poreč Motorshowa 2023. Svojim nastupom 1. Chrono show Nagrada Skok racinga objedinilo je 32 vozačice i vozača, a uz trening vozile su se tri vožnje za konačni poredak i posebne nagrade organizatora, kojem je partner u projektu AK Poreč Motorsport, sve pod pokroviteljstvom Grada Poreča.

Svoj dan imao je jedan od ponajboljih istarskih vozača kronometra, domaćin Marino Milokanović, koji je u Ford Fiesti ST već na treningu najavio da igra na pobjedu. To mu je, uz kasnije tri najbolje odrađene vožnje u ukupnom poretku i uspjelo, pobijedivši za 5.655 sekundi najvećeg rivala i iskusnog automobilistu Denisa Močiboba, koji je za nastup odabrao jedan sad već raritetni sportski automobil Ford Escort MK1. Do treće pozicije ukupnog poretka stigao je mladi Vrsaranin Karlo Pelicar, najuspješniji junior prošlogodišnje automobilističke sezone u okviru Hrvatskog auto i karting saveza, kojem je ovo bio izvrstan trening s tek nabavljenim novim trkaćim automobilom Citroen AX. Za pobjednikom je zaostao 8.370 sekundi. Među prvih deset plasirale su se i dvije vozačice, na šestom je mjestu nastup okončala najuspješnija automobilistkinja Hrvatske u sezoni 2022. Ogulinka Erika Marija Kušić (Peugeot 106), dok je deseta bila mlada i perspektivna Porečanka Sumeja Maksuti (Citroen Saxo).

Druga vožnja Marina Milokanovića u vremenu 1:45,087 minuta, prosjekom 89,069 km/sat, bila je najbolja tijekom svih nastupa.

Erika Marija Kušić ostvarila je dvostruku pobjedu u posebnim konkurencijama, juniorskoj i vozačica, a pobjednici po klasama bili su: serija do 1.280 ccm Loren Bajerić (Peugeot 106), do 1.799 ccm Muhamedali Maksuti (Citroen Saxo), više od 1.800 ccm Toni Malinarich (VW Polo Gti), sport do 1.400 ccm Marko Zohil (MG ZR 105), do 1.600 ccm Karlo Pelicar (Citroen AX), više od 1.600 ccm Marino Milokanović (Ford Fiesta ST) i klasa E1 moto Masimo Močibob (Seat Ibiza 1.9 Gti).

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!