Košarka

Golden State Warriorsi s dvije sjajne četvrtine potpuno slomili Lakerse i visoko slavili

Branimir Korać • petak, 05.05.2023.
Golden State Warriorsi s dvije sjajne četvrtine potpuno slomili Lakerse i visoko slavili
Foto: EPA

Golden State Warriorsi spriječili su novi poraz protiv Los Angeles Lakersa i osigurali su povratak u svoju dvoranu u četvrtoj utakmici...

Los Angeles Lakersi slavili su u prvoj utakmici u gostima kod Golden State Warriorsa, no u drugoj nisu imali šanse. Nisu imali nikakav odgovor na furiozan nastup Warriorsa u drugoj i trećoj dionici u kojima su domaćini igrali kao u transu.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No Lakersi po što su došli, to su i uzeli. Kao i u seriji protiv Grizzliesa u prvoj rundi doigravanja, odigrali su odličnu prvu utakmicu i odmah došli do prednosti i sada će biti ključ u njihovom terenu.

U Los Angeles odnose 1-1, ali sada imaju dvije utakmice u svojoj dvorani i priliku za bijeg na 3-1. Ako to naprave, Warriorsi će biti u jako teškoj poziciji. Vjeruju u Golden Stateu da mogu do pobjede u Los Angelesu, ali vjerovali su i u Memphisu pa nisu uspjeli, Lakersi su obrani svoj teren.

Uoči druge utakmice Steve Kerr saznao je da neće imati u punom opsegu Kelvona Looneyja koji se nije osjećao dobro, Lakersi su osim toga bolje ušli u utakmicu i nakon prve dionice nije sve bilo sjajno za Warriorse.

Međutim onda je proradio stroj, Golden State je dominirao parketom i drugu i treću dionicu dobio s ukupnih 84:47 i tu je priči bio kraj.

Warriorse su do pobjede predvodili Klay Thompson s 30 poena (8/11 trica) i Stephen Curry s 20 poena i 12 asistencija. Kod Lakersa LeBron James upisao je 23 poena i sedam skokova, a Rui Hachimura dodao je 21 poen i pet skokova.

NBA doigravanje:
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 127:100 (1-1)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!