Nogomet

Maribor povukao jasan potez s Damirom Krznarom prije finala Kupa: 'Dobili smo dodatni vjetar u leđa'

Krešimir Milić • petak, 05.05.2023.
Maribor povukao jasan potez s Damirom Krznarom prije finala Kupa: 'Dobili smo dodatni vjetar u leđa'

U Mariboru su zadovoljni radom hrvatskog trenera i njegovog stožera. Zato su se odlučili na produljenje suradnje…

Samo dan prije finala Slovenskog kupa u Mariboru je i službeno predstavljen potpis koji se mogao očekivati. Produžena suradnja kluba s Damirom Krznarom i njegovim stručnim stožerom do 2026. godine. Krznar je stigao u Maribor kao spasitelj nakon lošeg ulaska u sezonu i podigao klub te se sad bori za drugo mjesto s Celjem koje ima bod više.

Igraj na Olimpija - Maribor na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olimpija je već osigurala naslov prvaka Slovenije, a u borbi su još za Kup. Finale je na rasporedu sutra između dva najslavnija slovenska kluba, a Krznar može u Maribor donijeti trofej kupa nakon sedam godina.

„Čast nam je što nam je klub dao dodatni vjetar u leđa, dodatnu mjeru povjerenja i ponudio nam mogućnost produljenja ugovora u ovako teškom trenutku. Potvrda je to dobrog rada, ali i novi motiv, s novim angažmanom u slaganju novog ljubičastog mozaika. Ponudu smo rado prihvatili, jer se osjećamo ugodno ne samo u klubu, nego i u gradu. Uvjerili smo se da je Maribor veliki klub koji ima sve što je potrebno da bude u vrhu slovenskog nogometa, ali istovremeno može biti konkurentan i na međunarodnoj sceni. Ova sezona je relativno uspješna, uz eventualnu pobjedu u finalu kupa možemo je učiniti još uspješnijom“, rekao je Krznar nakon potpisa novog ugovora i dodao:

„Došli smo kada je momčad bila na posljednjem mjestu. Bacili smo se na posao, igrači su dobro prihvatili zahtjeve, a uz rezultate se primjećuje i individualni napredak. Napravili smo puno, mogli smo i više. Ali u dugom terminu, vjerujem da je ovaj tim, a time i naša zajednička priča nastavila rasti. Treba nastaviti zacrtanim putem, pokušavajući dodati svježu krv u vidu pojačanja na pojedinim igračkim pozicijama. Ujedno se nadamo da sadašnja momčad neće doživjeti veće promjene. Ali fokus ostaje na trenutnim aktivnostima, prije svega ćemo učiniti sve da sezonu završimo s trofejom“, zaključio je Krznar.

FOTO: Grega Wernig/NK Maribor

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!