Vodeni sportovi

Damir Martin u brojnom društvu izborio polufinale na Jarunu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 05.05.2023.
Damir Martin u brojnom društvu izborio polufinale na Jarunu
Foto: FaH

Nakon što je prijepodne osvojio svoju kvalifikacijsku skupinu, samac Damir Martin dovršio je posao u četvrtfinalu osvojivši drug0 mjesto svoje skupine s vremenom 6:58.78...

Muški samac najbrojnija je disciplina na Svjetskom kupu u Zagrebu, Martin će u borbu za finale krenuti iz staze pet druge polufinale skupine.

Za nedjeljno finale, uz aktualnog brončanog s olimpijskih igara, Damira Martina, borit će se i svjetski prvak, Nijemac Oliver Zeidler, a poseban motiv imat će i Danac Sverri Nielsen koji je olimpijsku broncu izgubio od Martina za 15 stotinki.

"Zadovoljan sam utrkom, drugom u danu. Mogu reći, kontrolirano teško, nikada nije laka prva utrka. Prvi je vikend da je ovako malo toplije vrijeme pa i to iscrpljuje, ali sasvim rutinski, stabilno odveslano i veselim se sutrašnjem polufinalu. Puno će mi značiti podrška navijača pogotovo u tih zadnjih 700 metara kada bude najgušće, kada uđem u crveno, mislim da će tada taj huk sa biciklističke staze puno značiti."

Polufinale je na rasporedu u subotu od 10:30.

Uspješan dan hrvatskih veslača zaokružio je i četverac u sastavu Karlo Borković, Davor Poljančić, Roko Bošković i Fran Suk. Kroz cilj su prošli s vremenom od 6:07.44 iza posada Švicarske i Ukrajine, dok će češka posada startati s posljednjeg mjesta zbog kazne uzrokovane prelaganim čamcem.

Finale četverca na rasporedu je u nedjelju u 12:55.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!