Zimski sportovi

Hurricanesi uvjerljivi i u drugoj utakmici protiv Devilsa

HINA, Krešimir Milić • subota, 06.05.2023.
Hurricanesi uvjerljivi i u drugoj utakmici protiv Devilsa
Foto: Dea Sajko

Uraganski su krenuli u seriju i vode 2:0 u pobjedama na domaćem ledu. Čekaju ih sad dvije utakmice kod Devilsa…

Hokejaši Carolina Hurricanesa poveli su sa 2:0 u pobjedama protiv New Jersey Devilsa u drugom krugu doigravanja Istočne konferencije američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL uvjerljivim 6:1 trijumfom na vlastitom ledu u drugoj utakmici.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaći su put ka pobjedi prokrčili u drugoj trećini u kojoj su postigli četiri pogotka. Sjajan je bio mladi Finac Jesperi Kotkaniemi (21:35, 23:58) koji je postigao prva dva gola, prvoga u situaciji s igračem više na ledu, a drugoga odlično se snašavši pred vratima. Veteran Jordan Staal (37:25) je nakon sjajne kombinacije s Jackom Druryjem povisio na 3:0 da bi Martin Nečas (39:44) iskoristio potpunu pomutnju u gostujućim redovima za 4:0.

Miles Wood (43:49) nakratko je vratio nadu Devilsima početkom treće trećine, ali su Jordan Martinook (52:48) i Stefan Noesen (53:42) kaznili preotvoreni gard gostiju pred kraj utakmice i postavili konačni rezultat.

Carolina je odlično iskoristila prednost domaćeg leda, u prvoj utakmici je slavila sa 5:1, no sljedeće dvije utakmice igrat će se u Newarku, prva u nedjelju, a plasman u konferencijski finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

NHL doigravanje:
Carolina – New Jersey 6:1 (2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!