Automoto

Sergio Perez do "pole positiona" u Miamiju

HINA • subota, 06.05.2023.
Sergio Perez do "pole positiona" u Miamiju
Foto: EPA

Meksikanac Sergio Pérez (Red Bull) startat će s "pole positiona" na Velikoj nagradi Miamija u nedjelju, petoj utrci sezone Formule 1...

Sergio Perez kreće u lov na svoju treću ovogodišnju pobjedu u utrci Formule 1 s pole positiona, jer je Meksikanac postavio najbolje vrijeme kvalifikacija na Miami International Autodromu u svom Red Bullu.

Koristio mu je i rani završetak sesije zbog nesreće vozača Ferrarija Charlesa Leclerca. Na drugom i trećem mjestu su Fernando Alonso u Aston Martinu i Carlos Sainz u drugom Ferrariju, a vodeći u prvenstvu Max Verstappen bio je deveti.

Nizozemac, čiji je prvi pokušaj brzog kruga pokvaren pogreškom, zaostaje samo šest bodova za timskim kolegom Perezom, koji je, kao i Verstappen, ove godine osvojio dvije utrke.

George Russell nije prošao dalje od šestog mjesta, rekordni svjetski prvak Lewis Hamilton nije uspio niti ući u treći i posljednji kvalifikacijski segment i na 13. je mjestu.

Staza oko NFL stadiona Miami Dolphinsa ne nudi mnogo prilika za pretjecanja, a vrijeme bi moglo biti ključni faktor jer se najavljuju pljuskovi kiše.

Utrka u Miamiju počinje u nedjelju u 21.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!