Vodeni sportovi

Ana Blažević popravila svoj hrvatski rekord na 200 prsno

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.05.2023.
Ana Blažević popravila svoj hrvatski rekord na 200 prsno
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Najbolji rezultat plivačkog mitinga Zlatni Orlando ostvarila je Ana Blažević koja je isplivala novi hrvatski rekord na 200 prsno...

Najbolja hrvatska plivačica Ana Blažević, članica plivačkog kluba Maksimir, postavila je na mitingu Zlatni Orlando u Dubrovniku novi hrvatski rekord na 200 metara prsno.

Novi rekord sada iznosi 2:25.94 dok je prethodni, također u vlasništvu Ane Blažević, iznosio 2:27.29. Blažević je stari rekord postavila prošle sezone kada je oborila najstariji hrvatski rekord koji je 20 godina bio u vlasništvu Mirne Jukić. Nakon toga je još jednom popravljala vlastito najbolje vrijeme i to na Europskom prvenstvu u Rimu kada je zauzela 12. mjesto.

Koliko je novopostavljeni hrvatski rekord vrijedan govori i ostvarenih 866 FINA bodova što je ujedno i najvrjedniji rezultat međunarodnog mitinga Zlatni Orlando koji se održavao na točno 100. rođendan plivačkog kluba Jug.

Ana Blažević je trenutačno korisnik olimpijskog programa Pariz 2024. kojeg je zaslužila ostvarenim rezultatima u prethodnoj sezoni, a potvrdila još boljim rezultatima tijekom aktualne.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!