Nogomet

[VIDEO] Superclasico u svom 'najboljem' izdanju s više crvenih kartona nego golova

Krešimir Milić • ponedjeljak, 08.05.2023.
[VIDEO] Superclasico u svom 'najboljem' izdanju s više crvenih kartona nego golova

Tenzije u najvećem argentinskom derbiju su uvijek na vrhuncu, a ovog puta su otišle na razinu više. Scene s tribina Monumentala bile su prekrasne, a one na terenu završile su s 37 prekršaja i šest crvenih kartona u završnici u 19 minuta sudačke nadoknade…

Scene koje će se vidjeti s tribina u najvećem argentinskom derbiju između River Platea i Boce Juniors oduvijek su fascinirale nogometni svijet. Taj festival dekora koji se ne može vidjeti svugdje i jučer je bio impresivan na Monumentalu.

Igraj na argentinsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Superclasico bio je u svom 'najboljem' izdanju, siromašan igrom i bogat svime zbog čega malotko gleda nogomet. Slavio je River 1:0 golom Miguela Borje u trećoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca.

Borja je krenuo slaviti s navijačima nakon postignutog gola, ali bez suigrača koji su ostali u naguravanju s protivničkom momčadi. Ubrzo je nastao kaosu kojem su sudjelovali svi članovi obje momčadi, a situaciju je smirivali i redari s utakmice.

Najefikasniju metodu mira na kraju je imao sudac Dario Herrera koji je podijelio šest crvenih kartona, a tijekom susreta u kojem je bilo 37 prekršaja podijelio je još devet žutih kartona. Nakon desetak minuta naguravanja crvene kartone dobili su Palavecino, Gomez i Centurion kod Rivera, a u redovima Boce pocrvenili su Miguel Merentiel, Valentini i Fernandez.

Sudačka nadoknada je zbog te gužve trajala 19 minuta, a River je ovom pobjedom dodatno učvrstio prvo mjesto. Trenutno imaju 37 bodova, devet više od drugoplasiranog San Lorenza.

Boca s druge strane ima loš početak s nevjerojatnih sedam poraza za njih u 15 utakmica. Prošlogodišnji prvaci trenutno su na 13. mjestu s 18 bodova, a ovaj poraz u najvećem derbiju dodatno je bacio soli na ranu loših rezultata koje su ostvarili ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!