Zimski sportovi

Floridu dijeli jedna pobjeda od finala konferencije

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 08.05.2023.
Floridu dijeli jedna pobjeda od finala konferencije
Foto: Dea Sajko

Devilsi su smanjili vodstvo Hurricansa u seriji, a Krakeni povećali protiv Starsa…

Florida Panthers su na korak od finala Istočne konferencije nakon što su sinoć u trećoj utakmici konferencijskog polufinala sa 3:2 poslije produžetaka kod kuće pobijedili Toronto Maple Leafse.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sam Reinhart je zabio pobjednički gol nakon 3:02 minute u produžetku i Florida sada vodi 3-0 u seriji. Četvrta utakmica igra se u srijedu opet na Floridi.

Za Pantherse su golove zabili i Anthony Duclair i Carter Verhaeghe, a Sergei Bobrovsky je obranio 22 udaraca za pobjedu. Vratar Maple Leafsa Ilya Samsonov, koji je zaustavio osam udaraca i nije dozvolio nijedan gol, ozlijedio se 37 sekundi u drugoj trećini. Joseph Woll ga je zamijenio i obranio 18 od 21 udarca s kojima se suočio. Strijelci za Toronto su bili Erik Gustafsson i Sam Lafferty.

New Jersey Devils su sa 8:4 nadigrali Carolina Hurricanse i smanjili na 2-1 u seriji. Jack Hughes je zabio dva gola

Golove za Devilse zabili su Nico Hischier, Timo Maler, Michael McLeod, Damon Severson, Miles Wood, Seth Jarvis i dva Jack Hughes. Golman New Jerseyja Vitek Vanecek obranio je 26 udaraca prema svojim vratima u svom prvom startu nakon 20. travnja.

Sebastian Aho, Jordan Martinook, Jordan Staal i Ondrej Palat su bili strijelci za Hurricanese.

U polufinalu Zapada u trećoj utakmici Seattle Kraken su kod kuće sa 7:2 bili bolji od Dallas Starsa i povećali prednost u seriji na 2-1.

Matty Beniers, Alex Wennberg, Eeli Tolvanen i Justin Schultz imali su svaki gol i asistenciju za Seattle. Jordan Eberle, Carson Soucy i Yanni Gourde također su zabili Seattle, a vratar Philipp Grubauer je upisao 24 obrane. Za Starse su zabili Mason Marchment i Jani Hakanpaa. Jake Oettinger zaustavio je 12 od 17 udaraca u dvije trećine prije nego što ga je zamijenio Scott Wedgewood, koji je obranio šest od osam udaraca na gol.

NHL doigravanje:
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 3:2 (3:0 u seriji)
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 8:4 (2:1 u seriji)
Seattle Kraken - Dallas Stars 7:2 (2:1 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!