Tenis

Lucija Ćirić Bagarić nakon 300 dana na svjetskim turnirima zaigrat će u Zagrebu

Sportnet • ponedjeljak, 08.05.2023.
Lucija Ćirić Bagarić nakon 300 dana na svjetskim turnirima zaigrat će u Zagrebu

Nakon više od 300 dana na turnirima diljem svijeta Lucija Ćirić-Bagarić zaigrat će na Zagreb Ladies Openu u Zagrebu...

Lucija Ćirić-Bagarić, mlada hrvatska tenisačica 451. na WTA ljestivici, sletjela je iz francuskog Marseillea u Zagreb kako bi se pripremila za sutrašnji meč kojim otvara svoj nastup na Zagreb Ladies Openu.

Igraj na tenis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ždrijeb turnira odlučio je kako će se u prvom kolu susresti s Hrvaticom Antoniom Ružić, trenutno 214. tenisačicom svijeta.

Mlada Dubrovkinja Lucija više od 300 dana godišnje putuje po turnirima boreći se hrabro i ustrajno pobjedama za nove bodove. Sjajnom igrom Lucija je zaokupila pažnju sportske javnosti još kao juniorka. Svoj talent pokazivala je izvrsnom pojedinačnom igrom, kao i u parovima na velikim turnirima diljem svijeta, te na prestižnim Grand Slamovima na kojima je došla do polufinala parova na Wimbledonu i Roland Garrosu.

Prošle sezone ova mlada tenisačica ostvarila je veliki skok popevši se za preko tisuću mjesta na WTA ljestvici. Posebno je igrom briljirala u drugom dijelu sezone osvojivši ITF Heraklion u Grčkoj, te dva puta ITF Oberpullendorf u Austriji. Lucija je ove godine zaigrala i za seniorsku reprezentaciju hrvatske i tako se još jednom pokazala kao veliki potencijal hrvatskog tenisa pred kojom je sjajna profesionalna karijera.

FOTO: Inga Ćužić/HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!