Zimski sportovi

Golden Knightsi briljirali i visoko slavili u Edmontonu za prednost u seriji

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 09.05.2023.
Golden Knightsi briljirali i visoko slavili u Edmontonu za prednost u seriji

Vegas Golden Knightsi upisali su pobjedu u trećoj utakmici serije protiv Edmonton Oilersa i poveli su s 2-1...

Hokejaši Vegas Golden Knightsa poveli su s 2-1 u pobjedama protiv Edmonton Oilersa u drugom krugu NHL doigravanja svladavši ih na gostovanju s 5:1 u trećoj utakmici.

Igraj na Edmonton - Las Vegas na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret je odlično počeo za domaće koji su poveli na samom otvaranju utakmice i to preko igrača iz drugog plana, po prvi put u ovom doigravanju u strijelce se upisao Warren Foegele (2:45). No, ta je prednost trajala točno 1:59 minuta, a onda je Jonathan Marchessault (4:44) poravnao pospremivši jedan odbijeni pak u mrežu iako je bio okružen s trojicom domaćih igrača.

Sredinom prve trećine gosti su morali i zamijeniti vratara, Laurenta Brossoita je pak pogodio u glavu pa je na gol morao Adin Hill koji se potom pretvorio u neočekivanog junaka utakmice jer je do kraja dvoboja obranio sva 24 udarca domaćih.

Ipak, ključni trenutak utakmice dogodio se u posljednjoj minuti prve trećine. Tada je igrač Oilersa Kyler Yamamoto zaustavljen iza gola Golden Knightsa udarcem laktom u glavu, no suci su ostali nijemi da bi u protunapadu Marchessault (19.09) postigao svoj drugi gol na utakmici i doveo Las Vegas u prednost. Za oba ta gola asistencije je upisao Jack Eichel.

Susret je praktički bio riješen sredinom druge trećine, prvo je Zach Whitecloud (27:25) iznenadio Stuarta Skinnera udarcem u bliži kut za 3:1, da bi svoju odličnu utakmicu Eichel (32:03) okrunio i pogotkom iz protunapada za 4:1. Tada je i Skinner napustio led, no njegova zamjena Jack Campbell nije bio uspješan kao Hill s druge strane, njega je vrlo brzo po ulasku na led svladao Chandler Stephenson (37:13) za konačnih 5:1.

Četvrta utakmica ovih suparnika igrat će se u noći sa srijede na četvrtak ponovno u Edmontonu, a plasman u konferencijski finale izborit će sastav koji prvi ostvari četiri pobjede.

Zapadna konferencija:
Edmonton - Las Vegas 1:5
(Las Vegas vodi s 2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!