Nogomet

Polemike u SAD-u zbog izostanka U-20 reprezentativaca: 'Jako sam ljut'

Petar Jenjić • utorak, 09.05.2023.
Polemike u SAD-u zbog izostanka U-20 reprezentativaca: 'Jako sam ljut'
Foto: EPA

Trener Philadlephia Uniona Jim Curtin nikako nije zadovoljan time što će nekoliko U-20 reprezentativaca SAD-a, uključujući i Rokasa Pukštasa, preskočiti Svjetsko prvenstvo...

Nakon što je Chicago Fire objavio prošli tjedan kako na predstojećem Svjetskom U-20 prvenstvu za SAD neće nastupiti njihova dva igrača Chris Brady i Brian Gutierrez, krenula je debata u američkim nogometnim klubovima.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je to pojačala Hajdukova vijest da će Rokas Pukštas preskočiti isto natjecanje u dogovoru s matičnim klubom. Posebno je vokalan bio trener Philadelphia Uniona Jim Curtin.

"Razmislite o djeci, jako sam ljut. Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu i koju možda kasnije više neće imati. Spriječiti ih igrati na U-20 Svjetskom prvenstvu? Oprostite, ali ne slažem se s tim."

Dok se sa stavom trenera Philadelphije slažu ekipe poput Atlanta Uniteda i San Jose Earthquakesa, svoju skepsu o spomenutom Prvenstvu izrazio je, uz Chicago Fire, i LA Galaxy.

Još se čekaju odluke i dva bundesligaška kluba, Eintrachta koji u svojim redovima ima Paxtena Aaronsona i Wolfsburga za koji igra Kevin Paredes.

Podsjetimo, klubovi za Svjetsko U-20 prvenstvo nemaju obvezu pustiti igrače, s obzirom na to da su i klupska natjecanja još u punom jeku.

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!