Košarka

Jaren Jackson predvodi najbolju obrambenu petorku, Green nije u njoj

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 09.05.2023.
Jaren Jackson predvodi najbolju obrambenu petorku, Green nije u njoj
Foto: EPA

Objavljena je najbolja NBA petorka, a predvodi je obrambeni igrač sezone Jaren Jackson. U petorci su dva igrača Milwaukeeja te po jedan Memphisa, Chicaga i Clevelanda...

Poznatima su postale najbolje obrambene petorke košarkaške NBA lige u aktualnoj sezoni, a najviše je glasova dobio krilni centar Memphisa Jaren Jackson Jr.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jackson Jr. je vodeći igrač lige po broju blokada, tri po utakmici, a uz to je ostvarivao 18.6 poena, 6.8 skokova i jednu ukradenu loptu po utakmici. Tijekom travnja je ovaj košarkaš Memphisa odabran i za najboljeg obrambenog igrača lige.

Uz njega su u najboljoj obrambenoj petorci sezone još dvojica igrača Milwaukee Bucksa, Jrue Holiday i centar Brook Lopez, a u krugu najboljih pet su još Alex Caruso, igrač Chicaga i Evan Mobley iz Clevelanda.

U drugoj petorci su dvojica košarkaša koji su jednim dijelom dominirali u ovim izborima posljednjih godina. U pitanju je igrač Golden State Draymond Green, koji je po osmi put izabran u jednu od ove dvije petorke te košarkaš Miami Heata Bam Adebayo, kojem je ovo četvrti izbor među deset najboljih obrambenih igrača lige.

Osim njih dvojice u drugoj obrambenoj petorci sezone su još Derrick White iz Bostona, O.G. Anunoby iz Toronta te Dillon Brooks iz Memphisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!