Košarka

Embiid ušutkao TD Garden i odveo Philadelphiju na korak od finala konferencije

Krešimir Milić • srijeda, 10.05.2023.
Embiid ušutkao TD Garden i odveo Philadelphiju na korak od finala konferencije
Foto: EPA

Domaći navijači zvižducima su ispratili Celticse nakon poraza kojim bi mogao biti posljednji ove sezone kod kuće. Philadelphia kod kuće ima priliku zaključiti ovu seriju…

Boston Celticsi i Philadelphia 76ersi u ovoj seriji doigravanja pružaju neke od najatraktivnijih partija. U tijesnoj borbi tko će u finale konferencije, najizglednije protiv Miamija, bliže su sad košarkaši Philadelphije koji su pobjedom u ispunjenom TD Gardenu poveli 3:2 u seriji pobjedom 115:103.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako su ušutkali puni TD Garden sjajnom partijom i natjerali ih da zvižde domaćim igračima, nije se do kraja razvukao osmijeh kod igrača 76ersa koji znaju da nije još gotovo. Da bi bilo gotovo uskoro će dobiti priliku na domaćem parketu gdje mogu potvrditi prolaz u finale gdje nisu bili od 2001. godine.

Sjajnu partiju odigrao je Joel Embiid s ubačenih 33 poena uz sedam skokova i tri asistencije, a pratio ga je Tyrese Maxey s 30 poena i istim brojem skokova i asista. Bila je to treća uzastopna utakmica s 30 koševa u nizu za trenutnog MVP-a, koji je upotrijebio svoj kompletan niz napadačkih oružja kako bi rasturio obranu Celticsa. James Harden bio je junak prošle utakmice, a ovu je završio sa 17 poena, 10 asistencija i osam skokova.

Jayson Tatum predvodio je Boston s 36 poena, ali je bio samo 11 od 27 iz igre. Jaylen Brown završio je s 24 poena. Celticsi su postigli 12 od 38 s linije za 3 poena.

Iduća utakmica, koja bi mogla biti i odlučujuća, igra se u petak u 1:30 sati po hrvatskom vremenu.

NBA doigravanje:
Philadelphia - Boston 115:103

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!