Zimski sportovi

Hurricanesi na korak od finala, Starsi i Krakeni igraju još minimalno dva puta

HINA, Krešimir Milić • srijeda, 10.05.2023.
Hurricanesi na korak od finala, Starsi i Krakeni igraju još minimalno dva puta

Devilsi su na putu ispadanja nakon novog poraza od Hurricanesa. Dallas i Seattle su izjednačili u seriji doigravanja NHL-a...

Carolina Hurricanes su poveli sa 3:1 u seriji na četiri pobjede u polufinalu Istočne konferencije NHL-a, dok su na Zapadu Dallas Stars i Seattle Kraken izjednačeni na 2:2.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Carolina je sinoć u četvrtoj utakmici polufinala u gostima sa 6:1 pobijedila New Jersey Devilse, a Martin Necas zabio je dva gola za pobjedu.

Hurricanesi imaju prvu priliku za prolaz u konferencijsko finale u četvrtak navečer kada će ugostiti petu utakmicu. Carolina pokušava doći do konferencijskog finala prvi put od 2019. godine.

Ostale golove za Carolinu zabili su Brett Pesce, Jesper Fast, Brent Burns i Jordan Martinook, dok je strijelac za Devilse bio Jack Hughes.

Hokejaši Dallas Starsa pobijedili su u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije u gostima Seattle Kraken sa 6:3 i izjednačili u seriji na 2:2.

Starsi su utakmicu odlučili u drugoj trećini, kada su pala četiri gola, a zabili su ih Thomas Harley, Max Domi, koji je zabio i drugi gol na kraju zadnje trećine, zatim Joe Pavelski i Roope Hintz. Već u prvoj trećini za Dallas je zabio Jamie Benn.

Dvostruki strijelac za Seattle bio je Jaden Schwartz, a još jedan gol zabio je Adam Larsson (56.).

Dallas pokušava ostvariti svoj šesti nastup u finalu Zapadne konferencije od osnutka kluba prije sezone 1993./94. Osvojio je Stanley Cup u sezoni 1998/99.

NHL doigravanje:
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 1:6 (3:1 u seriji)
Seattle Kraken - Dallas Stars 3:6 (2:2 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!