Nogomet

Problemi u Grčkoj: Dva tjedna do finala Kupa, a mjesto održavanja nije poznato

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 10.05.2023.
Problemi u Grčkoj: Dva tjedna do finala Kupa, a mjesto održavanja nije poznato

Grčki nogometni savez još uvijek nije odlučio gdje će se održati finalna utakmica nacionalnog Kupa između AEK-a i PAOK-a, iako je do utakmice ostalo 14 dana...

Finale grčkog kupa između AEK-a iz Atene i PAOK-a postalo je glavni izvor glavobolje za Grčki nogometni savez (EPO) jer mjesto odigravanja glavne utakmice tek treba biti odlučeno iako bi se finale trebalo igrati 24. svibnja.

Igraj na utakmice grčkog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grčki nogometni savez nije uspio pronaći odgovarajući stadion kod kuće, što ih je natjeralo da potraže prostor za finale kupa i u inozemstvu, uključujući Cipar, Britaniju i Poljsku.

Prema EPO-u, dva su stadiona ušla u uži izbor konačna odluka će biti objavljena 12. svibnja. Utakmica AEK-PAOK smatra se utakmicom visokog rizika zbog problema s navijačima.

Cipar je u travnju odbio zahtjev grčkog nogometnog saveza, zbog zabrinutosti za javnu sigurnost. Gradonačelnik poljskog grada Sosnowieca objavio je na Facebooku da se o tom pitanju raspravlja.

EPO smatra da su za ove probleme krivi "koordinirani pokušaji da se spriječi održavanje finala Kupa pod izlikom navijačkog nasilja za koje EPO ne snosi nikakvu odgovornost".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!