Zimski sportovi

Hurricanesi izborili finale istočne konferencije, na zapadu je još napeto

HINA • petak, 12.05.2023.
Hurricanesi izborili finale istočne konferencije, na zapadu je još napeto
Foto: Dea Sajko

Carolina će u konferencijskom finalu igrati s pobjednikom serije Florida - Toronto u kojoj Florida vodi sa 3-1. Bolji iz ogleda Dallasa i Starsa igrat će u finalu Zapada protiv Vegasa ili Edmontona gdje je rezultat 2-2.

Hokejaši Carolina Hurricanesa izborili su plasman u finale doigravanja Istočne konferencije NHL lige nakon što su petom susretu polufinala porazili New Jersey Devilse sa 3:2 i u seriji na četiri pobjede slavili sa 4-1.

Igraj na utakmice NHL doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to susret u kojem su gosti vodili 1:0 i 2:1, no Carolina je oba puta uspjela izjednačiti, a potom u produžetku izboriti pobjedu za prolaz.

Dawson Mercer je u 15. minuti doveo Devilse u prednost, no već u prvoj minuti druge trećine izjednačio je Jaccob Slavin. Gosti su u osmoj minuti golom Time Meiera stigli do nove prednost, no u posljednjim sekundama druge dionice izjednačio je Brent Burns. U trećoj dionici nije bilo golova, a pitanje pobjednika razriješio je gol Jespera Fasta u osmoj minuti produžetka.

Carolinu vodi Rod Brind'Amour, koji je u svojoj prvoj trenerskoj sezoni s ovom franšizom stigao do konferencijskog finala 2019. no tada su izgubili od Bostona.

"Stvaramo uspomene, a one mi vraćaju. Sve je to vrlo posebno", rekao je Brind'Amour, Carolinin kapetan kada su osvojili jedino prvenstvo 2006. godine.

Carolina će u konferencijskom finalu igrati s pobjednikom serije Florida - Toronto u kojoj Florida vodi sa 3-1.

U drugom susretu večeri Dallas Starsi su pobijedili Seattle Kraken sa 5:2 i u seriji na četiri pobjede poveli sa 3-2. Šesta utakmica je na rasporedu 13. svibnja u Seattleu.

Domaćini su u prvoj trećini poveli 2:0 golovima Wyatta Johnstona i Roopea Hintza, a u drugoj dionici Joe Pavelski je zabio i treći gol. Međutim, Kraken se vratio preko Adama Larssona i Jareda McCanna. No, u posljednjoj trećini domaći su opet pogodili preko Hintza i Radeka Fakse za konačnih 5:2.

Bolji iz ogleda Dallasa i Starsa igrat će u finalu Zapada protiv Vegasa ili Edmontona gdje je rezultat 2-2.

NHL doigravanje:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3:2
Dallas Stars - Seattle Kraken 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!