Nogomet

U Škotskoj je sve odlučeno, ali Rangers i Celtic ne igraju prijateljske utakmice

Branimir Korać • subota, 13.05.2023.
U Škotskoj je sve odlučeno, ali Rangers i Celtic ne igraju prijateljske utakmice
Foto: EPA

Škotsko prvenstvo bliži se kraju, a danas je na rasporedu posljednji ovosezonski Old Firm. Rangers će na svom stadionu ugostiti najvećeg rivala Celtic...

Celtic je već osigurao titulu prvaka Škotske i kao prvak dolazi na Ibrox u goste Rangersu. Nema ništa gore za navijače i igrače Rangersa kada najveći rival sa svježom titulom dolazi na njihov teren, prepun samopouzdanja i neopterećen.

Igraj na Rangers - Celtic na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rangersi su se nadali kako će završiti sezonu na vrhu, ali za razliku od Celtica nisu imali pravi kontinuitet, u jednom trenutku promijenili su i trenera i jednostavno su teško držali korak sa Celticom koji je rutinski odrađivao svoje zadatke.

U ovaj susret gosti dolaze sa željom da još jednom ove sezone upišu bodove protiv Rangersa, uostalom to im je i obaveza prema navijačima jer pobjede su bitne, trofeji još bitniji, ali pobjede protiv Rangersa za svakog navijača Celtica su ipak nešto posebno.

Međutim isto vrijedi i na drugoj strani. Sezona za Rangerse nije onakva kakvoj su se nadali, zaostatak za Celticom je velikih 13 bodova, prednost nad trećeplasiranim Aberdeenom je gotovo 30 bodova i za Rangerse je jasno već neko vrijeme kako će završiti sezonu na drugom mjestu, na poziciji koja ih definitivno ne oduševljava.

Ipak, pobjeda protiv Celtica uz dobru igru malo bi popravila raspoloženje, ali lakše je reći nego do nje doći. Michael Beale ima velikih problema s izostancima već neko vrijeme i s tako okrnjenim kadrom ulazi i u ovaj dvoboj.

Niti Celtic nije kompletan, ali ipak ima manje problema, a Ange Postecoglu ipak će lakše posložiti postavu. No to je Old Firm i tko god igrao nema sumnje da će ostaviti i zadnji atom snage. Bez obzira na ljestvicu, formu i sve ostalo.

Što su rekli

Michael Beale, trener Rangersa: "U globalu sam zadovoljan odrađenim poslom u Rangersu otkako sam došao. Imali smo nekoliko teških rezultata i utakmica, ali predanost igrača bila je maksimalna i na to se ne mogu požaliti. Ovo je važna utakmica za nas jer želimo pokazati da smo sposobni pobjeđivati protivnike koji su na našoj razini ili bolji od nas. Ovo je veliki izazov za ovu momčad i bit će narednih četiri-pet mjeseci pogotovo."

Ange Postecoglu, trener Celtica: "Da nas Rangersi dočekaju u špaliru bila bi krasna gesta, ali nije nešto što igra posebnu ulogu. Mogu nam iskazati respekt i na druge načine, nije to nešto što mi je potrebno. Znam jako dobro da se ova dva kluba međusobno respektiraju kao što to čine i igrači. Oni znaju jako dobro kako je teško biti uspješan."

Mjesto, vrijeme, suci

Glasgow, Ibrox, 13:30

Suci: Steven McLean

Nedostaju

Rangers: Borna Barišić, Steven Davis, Filip Helander, Ryan Jack, Tom Lawrence, Nnamdi Ofoborh, Kemar Roofe, Malik Tillman, Antonio Čolak (ozljede)

Celtic: Cameron Carter-Vickers, James Forrest, Alistair Johnston, Stephen Walsh (ozljede)

Prošli međusobni susret

Prije svega dva tjedna Rangers i Celtic sastali su se u polufinalu Škotskog kupa. Celtic je odnio pobjedu 1:0 pogotkom Jote u 42. minuti susreta.

Prognoza

Bit će ovo šesti međusobni dvoboj ovih protivnika ove sezone, a Celtic ima četiri pobjede dok je jedan susret završen remijem. Rangersi nipošto ne žele završiti sezonu bez pobjede protiv najvećeg rivala.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!