Košarka

Heat i Lakersi završili posao i prošli u konferencijska finala, Warriorsi bez šanse u Los Angelesu

Branimir Korać • subota, 13.05.2023.
Heat i Lakersi završili posao i prošli u konferencijska finala, Warriorsi bez šanse u Los Angelesu
Foto: EPA

Miami Heat i Los Angeles Lakersi završili su posao u šest utakmica protiv New York Knicksa i Golden State Warriorsa. Iako su u regularnom dijelu sezone bili lošiji, u doigravanju su bili bolji i zasluženo su slavili...

Dvije momčadi koje su nastupale u play-inu, plasirale su se u finale konferencija NBA doigravanja. Los Angeles Lakersi još jednom su održali lekciju šuterski neraspoloženim Golden State Warriorsima, a Miami je eliminirao, također s 4-2 New York Knickse.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Heat je imao teži posao u šestoj utakmici, točnije imao je neizvjesniju utakmicu, ali je na kraju ipak izvukao pobjedu. Još jednom je Heat pokazao karakter, bio je u teškoj situaciji u play-inu, u prvom krugu doigravanja morao je na Milwaukee Buckse, ali sve je pregurao i došao do finala Istoka.

Knicksi su u šestoj utakmici imali i 14 poena viška, ali nisu zadržali tu prednost i u konačnici su upisali poraz. Miami je već do poluvremena izbrisao minus, u drugom poluvremenu je konstantno vodio, ali nikako se nije mogao u potpunosti odvojiti i riješiti pitanje pobjednika.

Predvodili su ga Jimmy Butler s 24 poena i osam skokova i Bam Adebayo s 23 poena i devet skokova. Kod Knicksa Jalen Brunson upisao je 41 poen, a Julius Randle 15 poena i 11 skokova.

Lakersi su bili uvjerljiviji protiv Warriorsa i visoko su slavili sa 122:101. Odlični Lakersi imali su više raspoloženih igrača dok su kod Warriorsa neki potpuno zakazali.

Klay Thompson odigrao je vrlo loše, Jordan Poole pojavio se nakratko tek u zadnjoj dionici kada je puno toga već bilo jasno, Stephen Curry je vukao, ali nije mogao sam.

U konačnici potpuno zaslužen prolaz Lakersa koji su pokazali da su u ovom trenutku spremniji od Warriorsa za borbu za titulu.

LeBron James upisao je 30 poena, devet skokova i devet asistencija, Austin Reaves dodao je 23 poena i šest asistencija, a Anthony Davis 17 poena i 20 skokova.

Kod Warriorsa jedini dvoznamenkasti bili su Curry s 32 poena i šest skokova te Donte DiVincenzo sa 16 poena i to dovoljno govori.

NBA doigravanje, polufinale konferencija:
Miami Heat - New York Knicks 96:92 (4-2)
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 122:101 (4-2)

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!