Ostali sportovi

Vučić pobijedio u bacanju kugle, Kosmat postavio dva hrvatska rekorda

Sportnet • ponedjeljak, 15.05.2023.
Vučić pobijedio u bacanju kugle, Kosmat postavio dva hrvatska rekorda

U talijanskom Jesolu održan je peti od ukupno šest WPA Grand Prix mitinga u 2023. godini...

Na mitingu je nastupilo više od 450 paraatletičara iz 57 zemalja svijeta, a hrvatske boje branila su trojica predstavnika, Miljenko Vučić, Antonio Kosmat i Marin Županović.

Aktualni europski prvak u bacanju kugle (F11) Miljenko Vučić je pobijedio s rezultatom 12.26 metara ispred Španjolca Alvara del amo Cana koji je bacio kuglu četiri centimetara kraće. Treći je bio Crnogorac Miloš Spaić s rezultatom 11.06.

Antonio Kosmat (T/F38) je nastupio u čak četiri discipline, a u dvije je postavio državne rekorde. Novi rekord je postavio u skoku u dalj (T38) gdje je s rezultatom 4.74 metara osvojio ukupno 10. mjesto. Hrvatski rekord je postavio i na 400 metara, a s rezultatom 56.86 sekundi je zauzeo prvo mjesto u kategoriji T38.

U bacanju koplja (F38) je s rezultatom 15.23 metara zauzeo ukupno deseto mjesto, a posljednja disciplina u kojoj je natjecao bila je utrka na 100 metara, gdje je s rezultatom 12.47 sekundi zauzeo treće mjesto u kategoriji T38.

Marin Županović je ostvario drugo i treće mjesto.

U kategoriji F54 je bacio koplje 19.92 metara, što je samo 13 centimetara kraće od državnog rekorda, Marin je zauzeo ukupno drugo mjesto iza Indijca Abhisheka Chamolija (27.41).

Županović je bacao i disk, a rezultatom 17.57 metara plasirao se na ukupno treće mjesto u kategoriji F54.

Svjetska paraatletska federacija (WPA) ove godine obilježava desetu godinu održavanja Grand Prix mitinga, mitinga najvišeg ranga u paraatletici. Miting u Jesolu bio je peti od šest koji se održavaju od veljače do svibnja.

Iza nas su i mitinzi u Tunisu, Dubaiju, Marakešu i Meksiku, a posljednji je od 25. do 27. svibnja u švicarskom Notwilu. Vrhunac paraatletske sezone bit će Svjetsko prvenstvo u Parizu od 8. do 17. Srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!