Nogomet

Stipe Pletikosa polaznik premijernog, prestižnog programa FIFA-e

hns.family • utorak, 16.05.2023.
Stipe Pletikosa polaznik premijernog, prestižnog programa FIFA-e
Foto: FaH

Tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa među izabranim je polaznicima premijernog izdanja Fifinog programa za diplomu u tehničkom rukovođenju...

Pletikosa se u prostorijama trening kampa Brazilskog nogometnog saveza u Rio de Janeiru pridružio preostalim polaznicima te započeo obrazovni program u trajanju od 18 mjeseci, koji teži postati globalno priznata kvalifikacija za tehničko rukovođenje unutar nogometa, a polaznike će pripremiti za razne izazove i prilike s kojima se susreću unutar vlastitog nacionalnog saveza.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osnovne teme koje će program pokriti su tehničko rukovođenje, visoke performanse, edukacija trenera, amaterski nogomet i management.

"Veliko mi je zadovoljstvo biti sudionik ovako kvalitetnog programa koje će mi sigurno donijeti nova znanja, iskustva, ali i vrijedna poznanstva. Iznimno je zanimljivo vidjeti iz prve ruke kako se radi u Brazilu, koji je najveća nogometna nacija na svijetu, i upoznati se s južnoameričkim pristupom općenito. Ponosan sam što je i Hrvatska, s našom školom nogometa, itekako cijenjena i prepoznata te se radujem nastavku edukacije", izjavio je Stipe Pletikosa.

"Drago nam je da možemo izraziti dobrodošlicu Stipi Pletikosi u našem novom programu. Uloga tehničkih rukovoditelja ključna je za budućnost nogometa i vjerujemo da joj treba omogućiti jasnije priznanje, kako bi tehnički rukovoditelji radili najbolje što mogu te tako pomogli razvijati nogomet", istaknuo je Fifin direktor za globalni nogometni razvoj Steven Martens.

Nakon šestodnevne radionice u Brazilu, 25 prvih polaznika započet će rad na osobnim projektima te nastaviti online obrazovanje, a sljedeće je zajedničko okupljanje na rasporedu u prosincu u Japanu, uz još dvije radionice predviđene za 2024. godinu.

Među 25 sudionika se uz Pletikosu nalaze i Ricardo Leao (Brazil), Luis Castro (Argentina), Kay Cossington (Engleska) i Ivan Novella (Kolumbija).

AUTOR: HNS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!