Tenis

Borna Ćorić preokretom eliminirao Fabiana Marozsana i izborio četvrtfinale Rima

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.05.2023.
Borna Ćorić preokretom eliminirao Fabiana Marozsana i izborio četvrtfinale Rima
Foto: EPA

Borna Ćorić Odradio je odličan posao u osmini finala turnira u Rimu te je izborio četvrtfinale. Mađar Fabian Marozsan svladan je u tri seta...

Fabian Marozsan iznenadio je pobjedom protiv Carlosa Alcaraza, ali protiv Borne Ćorića ipak nije uspio nastaviti niz. Borna je izgubio prvi set, ali kasnije je bio bolji te odnio pobjedu.

Igraj na mečeve turnira u Rimu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić nije lako došao do prolaza. Dugo je lomio otpor Mađara i uspio je napokon u završnici drugog seta nakon čega je sve bilo u njegovom znaku.

Mađar je meč otvorio vodstvom 3:0, pokazao je kako je svladao Alcaraza i bez problema je osvojio prvi set. Do njegovog kraja Borna nije uspio niti jednom ozbiljnije zaprijetiti na servisu protivnika.

I u drugom setu je prijetio sličan scenarij. Dok je Marozsan čvrsto držao svoj servis, Borna se u petom gemu suočio s 15:40. To je spasio i onda kod 5:4 došao do prve break lopte, ujedno i set lopte i odmah ju je iskoristio.

Teško se do break lopti dolazilo i u trećem setu gdje je samo jedan gem bio krizni i to za Marozsana. Bilo je to kod 3:2, Ćorić je napravio break i čuvao prednost do kraja meča.

U četvrtfinalu će igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa ili Lorenza Musettija.

Rim, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 15) - Fabian Marozsan (Mađarska, Q) 3:6, 6:4, 6:3

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!