Košarka

Počinje borba za Istok: Boston traži način za obuzdati Butlera, a Miami kako zaustaviti Tatuma

Krešimir Milić • srijeda, 17.05.2023.
Počinje borba za Istok: Boston traži način za obuzdati Butlera, a Miami kako zaustaviti Tatuma
Foto: EPA

Finale konferencije između Bostona i Miamija postala je tradicija na Istoku. Ovo im je treće u posljednje četiri godine...

Treće finale Istočne konferencije u posljednje četiri godine igraju Boston i Miami, a posljednje prošle sezone. U jednom je do NBA finala stigao Heat, a u drugom Celticsi i oba kluba nisu uspjela osvojiti prsten protiv Lakersa, odnosno Warriorsa.

Igraj na Boston - Miami na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Miami je u doigravanje krenuo kao osma momčad i senzacionalno izbacio Buckse s 4-1 u seriji, a onda i Knickse s 4-2. Na krilima Jimmyja Butlera sad se spremaju ponoviti isto i protiv Bostona koji je dosad u doigravanju izbacio Atlanta Hawkse (4-2) i u tijesnoj seriji Philadelphiju (4-3).

U sedmoj utakmici protiv Sixersa maestralnu utakmicu odigrao je Jason Tatum ubacivši 51 poen kojima je dodao 13 skokova i pet asistencija, a u doigravanju ima prosjek 30.1 koševa po utakmici. Bila je to partija vrijedna konferencijskog finala u kojem ih čeka dosad neobuzdani Butler s prosjekom od 31.1 koševa u doigravanju.

U svim najavama serije iz redova Celticsa jasno svi pokazuju ključ prolaza u tome kako obuzdati Butlera. Bit će to veliki izazov za Celticse, kao i za Miami kako zaustaviti Tatuma.

Miami nije ušao u doigravanje kao favorit, a ne ulazi ni u ovu seriju. No u svakoj dosad su izašli kao pobjednici što je dovoljan poziv na oprez Bostonu ako želi ponovno i ove sezone do prilike za osvojiti prsten.

Što su rekli?

Jaylen Brown, košarkaš Bostona: „Butler ne odustaje. On ne odustaje. Ne boji se nikoga. Moramo biti spremni za taj izazov. Imamo sjajne dečke i sjajnog raspoloženja u našem timu. Dakle, trebalo bi biti zabavno.”

Erik Spolestra, trener Miamija: „Volio bih da sam ovo mogao napisati ili reći ekipi prvog dana trening kampa, 'Hej, proći ćemo kroz puno stvari ove godine i ponekad će se činiti kao da smo u košarkaškom paklu. .. i na kraju dana ćemo se suočiti s Bostonom u konferencijskom finalu'. Imamo vrlo motiviranu skupinu.“

Mjesto, vrijeme, sudac

TD Garden, Boston, 2:30 sati

Nedostaju

Boston: Gallinari (ozljeda)

Miami: Herro, Oladipo, Zeller (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Njihov posljednji dvoboj završio je tijesnom pobjedom Heata od tri razlike rezultatom 98:95.

Prognoza

Prva je utakmica serije u koju Miami ulazi svježiji s jednom utakmicom manje iz prošle serije, ali Boston bi mogao iskoristiti prednost prve utakmice pred svojom publikom i povesti u seriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!