Nogomet

Jarni uoči početka Europskog prvenstva: 'Bio bih presretan da izborimo Svjetsko prvenstvo'

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.05.2023.
Jarni uoči početka Europskog prvenstva: 'Bio bih presretan da izborimo Svjetsko prvenstvo'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina sutra počinje s nastupom na Europskom prvenstvu. Prvi protivnik bit će joj Engleska...

Robert Jarni i njegovi izabranici s nestrpljenjem čekaju sutrašnje otvaranje Europskog prvenstva do 17 godina i dvoboj protiv Engleske. Hrvatska je spremna.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Osim ove kiše koja pada praktički cijeli dan, sve ostalo je u redu, igrači su spremni. Imamo još neke sastanke gdje dogovaramo neke detalje koji će nam biti bitni za utakmicu. Jedva čekamo početak i da vidimo kako će to sve skupa završiti", kaže Jarni.

Jarni je svjestan kako je Hrvatska u vrlo teškoj skupini, ali vjeruje u dobar rezultat.

"Ono što je najbitnije je da su svi momci zdravi. Svjesni smo da imamo jednu od najtežih grupa, ali bez obzira na sve, kao što je bilo i u Norveškoj gdje smo također imali prilično jaku skupinu, ali smo prošli i isto tako se nadamo i sada. Već ranije sam napomenuo da bih bio presretan da budemo među prvih pet i odemo na Svjetsko prvenstvo, a hoće li biti i nešto više, to će vrijeme pokazati."

Engleska je na papiru favorit, ali morat će to potvrditi i na terenu.

"Englezi su već dva puta osvojili europsku titulu, imaju odlične igrače, ali ja nikome ne priznajem da je bolji od nas dok god utakmica na završi."

Dvoboj protiv Engleske počinje sutra u 20 sati na stadionu u Balmazujvarosiju. 21. svibnja od 16:30 Hrvatska igra u Debrecenu protiv Švicarske, a 24. svibnja od 15 sati u Balmazujvarosiju protiv Nizozemske.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!