Košarka

Miami odmah do breaka, fantastičnom trećom četvrtinom do pobjede u Bostonu

Branimir Korać • četvrtak, 18.05.2023.
Miami odmah do breaka, fantastičnom trećom četvrtinom do pobjede u Bostonu
Foto: EPA

Miami Heat poveo je s 1-0 u finalnoj seriji Istočne konferencije protiv Boston Celticsa. Heat je u Bostonu slavio sa 123:116...

Veliki posao Miami Heata na otvaranju finalne serije Istočne konferencije u Bostonu. Heat je odmah slavio u gostima sa 123:116 i tako Bostonu uzeo prednost domaćeg parketa.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Heat je zasad najveća priča ovosezonskog doigravanja, kroz play-in je došao do play-offa i ovdje radi potpuni nered. Prvo je eliminirao najbolju momčad regularnog dijela sezone Milwaukee Buckse, zatim i New York Knickse, a sada je odlično krenuo protiv Boston Celticsa.

Heat je odnio pobjedu iako je izgubio čak tri od četiri četvrtine. Dobio je treću i to s uvjerljivih 46:25, tu je eksplodirao Jimmy Butler, Heat je napravio preokret i Boston se više nije uspio potpuno vratiti.

"Igram na nevjerojatnoj razini zato što mi to suigrači dopuštaju. Ne limitiraju me u igri, vjeruju mi i s loptom u rukama i u obrani, to je ono o čemu svaki košarkaš sanja", poručio je Butler nakon velike pobjede.

Za razliku od Butlera koji je odradio veliki posao u drugom poluvremenu, prva zvijezda Bostona potpuno je limitirana u završnici susreta. Jayson Tatum u četvrtoj dionici ostao je bez šuta iz igre.

Jimmy Butler završio je utakmicu s 35 poena i sedam asistencija dok je Bam Adebayo dodao 20 poena uz osam skokova. Kod Bostona Tatum je upisao 30 poena i sedam skokova, a Jaylen Brown 22 poena uz devet skokova.

NBA doigravanje, finale Istoka:
Boston Celtics - Miami Heat 116:123 (0-1)

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!